Раставац: Нема простора за калкулације, уз навијаче до победе!

Време читања: 3 минута

ВОЈВОДИНА ДОЧЕКУЈЕ КОЛУБАРУ

У 21. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у суботу од 16 часова на „Карађорђу“ дочекују екипу Колубаре, а тренер Милан Раставац верује у добру игру и победу свог тима.

Након ремија са Црвеном звезду у првом мечу пролећног дела сезоне, на премијери на „Карађорђу“, Војводина дочекује екипу Колубаре, а тренер Раставац очекује јак дефанзивни блок сутрашњег ривала.

– Радујемо се што ћемо после дужег периода поново играти пред нашом публиком. То за нас представља обавезу да се прикажемо у добром и квалитетном светлу и да дођемо до победе. Немамо простора ни жеље за било какву калкулацију. Желимо да играмо добар фудбал, да се наметнемо да нападамо екипу Колубаре и да освојимо три бода. Колубара зна да се брани, имају квалитетан блок из система 5-3-2 и из њега излазе у добре контре и морамо водити рачуна о сваком аспекту игре, ако желимо да дођемо до тријумфа. Верујемо да уз добру игру и подршку навијача можемо да изађемо као победници са овог меча – рекао је Милан Раставац.

Он сматра да реми и игра против Црвене звезде у суботу не морају да имају никакав значај и да ће ово бити потпуно другачија утакмица.

– Прво треба стајати чврсто на земљи, јер све то што смо радили добро против Црвене звезде, сада неће бити толико у првом плану. На овој утакмици потребан нам је потпуно други фудбалски репертоар да бисмо победили. Ми смо радили на томе ове недеље, спремали и играче да се припреме за све на најбољи могући начин за оно што предстоји. Концетрација и фокус морају бити на максимуму, јер смо дошли у период првенства када се све грешке скупо плаћају. Ипак, када екипа иза себе има подршку и ради добро, онда све то помаже да и фокус остане на максимуму. Зато и немамо избора за калкулације – нагласио је Раставац.

Шеф стручног штаба „старе даме“ сматра да је прелазни рок за Војводину завршен.

– Највероватније да је прелазни рок готов, као што смо и рекли, ми ћемо реаговати у случају да неки од играча оду или ако се на тржишту појави нека повољна опција за нас. Верујем да овај тим, уз напоран рад, може да изнесе све што смо зацртали – истиче Раставац.

Он је за крај упоредио форму и квалитет своје екипе у односу на јесењи дуел са Колубаром, који је завршен резултатом 2:2.

– Верујемо да смо ми за једну степеницу изнад него што смо били јесенас, али отежавајуће околности могу да буду временски услови, који ће сутра ићи мало више на руку Колубаре, јер они ће стајати ниско у свом блоку и биће теже играти пас игру. Генерално, близу смо тога да дођемо на ниво да ова екипа пружа свој максимум. Верујем да смо на претходним припремама искористили максимално све што је било потребно да направимо тај корак напред – закључио је Раставац уз напомену да га радује што може да рачуна на све играче.

Иначе и ова утакмица ће бити прилика да Војводина и њени навијачи одају последњу почаст прослављеном бившем репрезентативцу наше земље и члану друге шампионске генерације „старе даме“ Синиши Михајловићу.   Играчи Војводине изаћи ће на терен у мајицама са ликом Синише Михајловића, а исте се могу купити и у „Murke sport shopu“ на СПЕНС-у.

Осим тога, меч са Колубаром имаће и хуманитарни карактер, пошто ће истовремено послужити да се прикупи што више средстава за лечење седмогодишњег Милоша Ћелапа из Новог Сада, који болује од леукемије.

С тим у вези, фудбалски клуб Војводина је одлучио да сав приход од продаје улазница за овај меч буде уплаћен за његово лечење, а на улазима на стадион ће бити постављене кутије у које ће сви посетиоци моћи да оставе добровољан прилог.

Детаљније о томе прочитајте ОВДЕ.

Поделите са другима!

Go to Top