Одлична Воша, Симић, Чумић и Малбашић за прву победу у 2023!

Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине победили су на свом „Карађорђу“ екипу Колубаре резултатом 3:0 у 21. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Симић у 46, Чумић у 65. и Малбашић у 74. минуту.

Пред почетак утакмице, директор омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић је уручио урамљене дресове са меча против Црвене звезде спонзорима клуба који су заједно донирали 400.000 динара за лечење седмогодишњег Милоша Ћелапа из Новог Сада, па су тако дресови уручени фирмама „Лого центар“, „Линг мобилитy солутионс“, „Енергомонтажа“, „Стеел Импеx“ и болници за лечење болести зависности „Вита“.

Такође, пред почетак меча, одржан је минут ћутања у част недавно преминулог члана друге шампионске генерације Војводине Синише Михајловића и некадашњег председника клуба Драгољуба Самарџића, као и свих жртава земљотреса који је погодио Турску и Сирију.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Лазаревић (од 76. Бјековић), Траоре, Витас, Ђорђевић – Зукић (од 76. Буснић), Топић (од 90. Милетић) – Кабић (од 46. Барај), В. Симић, Чумић (од 85. Милошевић) – Малбашић.

Колубара: Станивуковић, Васиљевић, Ћосић (од 66. Ђокић), Кочић, Вукушић (од 60. Багарић), Илић, Лончар, Милојевић (од 75. Садиковић), Милићевић, Николић, Бакић.

Војводина је од почетка имала јасну намеру да игра нападачки, али је Колубара на најбољи могући начин одговорила одличним дефанзивним блоком којим су шансе домаћина свели на минимум.

Први ударац и једини у оквир гола имао је Симић у деветом минуту, када је са неких 20 метара шутирао у голмана Станивуковића.

Колубара је имала два опасна напада по левом боку, изостали су бољи ударци Кочића у Вукушића, па Царевић није имао много посла у првом полувремену.

До одласка на одмор, једино је још Малбашић упутио опасан и оштар ниски центаршут кроз петерац, али је на месту био Станивуковић.

Воша је после само 40 секунди игре у другом полувремену извела најлепшу акцију и повела 1:0. Топић је послао дугу лопту на десни бок за Лазаревића, који је вратио кроз петерац, Малбашић је петом продужио пас до Симића, овај је само поставио ногу за вођство „старе даме“.

Воша је заиграла много боље после вођства, а у 52. минуту Чумић је снажно шутирао уз слободњака са 20 метара, одбранио је Станивуковић, који је потом био одличан и после одбијене и ударца Ива Бараја.

У 65. минуту Војводина је дошла до другог гола, пошто је Никола Чумић био прецизан из пенала. Претходно је Милићевић са леђа вукао Витаса, а судија досудио најстрожу казну.

Прва опасност пред голом Војводине догодила се у 70. минуту, после корнера Милојевића са леве стране, Бакић је главом гађао, али је Царевић одлично интервенисао и одбио лопту у корнер.

Само минут касније, Воша је извела брзу контру, Барај је спојио Симића са голом, али је офанзивац Воше изабрао да шутира са 15 метара и пошаље лопту преко гола.

У 74. минуту, Воша је заслужено дошла до трећег гола, Барај је поново био асистент, са десног крила, Малбашић није успео да захвати лопту петом, али јесте из другог покушаја, у паду, послао кроз ноге Станивуковићу за 3:0.

Воша је до краја сачувала предност и заслужено уписала прву победу овог пролећа, сада је пета на табели са 37 бодова.

Поделите са другима!

Go to Top