Време читања: 2 минута

ХАЈДУК ИЗ ДИВОША УПИСАО ДВЕ ПОБЕДЕ НА ТУРНИРУ ”ЧУКАРИЦА 2023”

Учешће на 31. традиционалном турниру ”Чукарица 2023”, представља ново искуство за фудбалере Хајдука из Дивоша, лидере војвођанског ”Југа”. Ако је судити по оствареним резултатима и победама против Умке (2:1), головима Драгише Станића и Александра Симића, и Зуца 2019 (4:0), у режији двоструког стрелца Владимира Савићевића, потпомогнутог Младеном Галићем и Игором Крмаром, екипа тренера Бојана Вуковића има капацитет за највеће домете на престижној смотри.
-У погону смо од 29. јануара и све се одвија по зацртаном програму рада. Учешће на турниру у Београду је пун погодак, организација је на највишем нивоу, доста је квалитетних тимова, а после две победе у групи преостаје нам још меч са Равном Гором у недељу. Играчи су озбиљни и посвећени, доста њих је играло фудбал на професионалном нивоу, па млађи имају од кога да упијају савете. Имамо спој искуства и младости, сјајну подршку руководства клуба и све услове да истрајемо у борби за српсколигашку визу – каже Бојан Вуковић, тренер Хајдука.
Дивошани тренирају на атлетском стадиону у Сремској Митровици, јер су у току радови на њиховом спортском комплексу. Пројектом је предвиђено, између осталог, проширење трибина, изградњом нових, уз постојећу, која је наткривена и има столице.
-Радови на стадиону су у току и планом је предвиђено да буду завршени до половине марта, када ћемо, после два уводна гостовања, у оквиру трећег пролећног кола, бити домаћини најближем пратиоцу Словену из Руме. Ово нам је шеста сезона међу војвођанским лигашима, други пут смо јесењи прваци, а уложићемо максимум енергије и труда да на тој позицији останемо до краја трке – истакао је Недељко Антонић, председник Хајдука.
Лепу вест са обронака Фрушке горе представља опоравак Алена Халиловића, после операције менискуса. Искусни капитен је у тренажном процесу и биће спреман за пролећну премијеру.
М. Менићанин

ОСМОРИЦА НОВАЈЛИЈА

На списку новајлија су: Бранко Михајловић (Паралимни), Никола Крчмаревић (Караискакис), Марко Миленковић (Борац, Сакуле), голман Јован Трнић (Слога, Ердевик), Вук Шуман и Вукашин Савић (Први мај), Драгиша Станић (Мачва 1929, Богатић) и бонус Лука Мисојчић (ШФ Санрајс, Шабац). Отишли су: голман Милош Ранђеловић (Шајкаш 1908), Борко Шућак (Немачка), Драгановић и Мартиновић (Будућност, Салаш Ноћајски) и Добрић (Лештане).