Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

РФК НС-1921 – Игман 1:2 (0:0)

РФК Нови Сад је у последњој провери на припремама у Међугорју поражен у пријатељском мечу против Игмана из Коњица резутатом 1:2 (0:0). Поново је по Канаринце био кобан једанаестерац, јер су примили гол у надокнади времена.

САСТАВИ:

РФК НОВИ САД: Елесин, Милошевић, Леонардо, Мажић, Камара, М. Балабановић, Јокић, Средар, Милосављев, Кокир, Младеновић. Играли су још. Прдановић, Благојевић, Радивојевић, Станић, Хрубик, Рган, Даничић, Влалукин, Рељић, Ј:Балабановић, Вујаклија.

ИГМАН: Хамзић, Дуповац, Алић, Манџука, Бибер, Х. Анел, Бесагић, Алешевић, Ваздам Касић, Ахметовић. Играли су још; Ћеман, Махмић, Велић, Кенан, Дураковић, Дрљевић, Бојо, Јакуповић, Бродуљ, Хреља, Рамић

СТРЕЛЦИ: Дуповац у 60. минуту и Бојо у 90. минуту са беле тачке за Игман; Балабановић Војислав у 65. минуту из пенала за Нови Сад.

Екипа са Детелинаре је одлично отворила меч. Имали су у првих десет минута две три одличне прилике, али нису успели да погоде, па се тако може рећи да је егзекуција највећи проблем овог тима. У 16. минуту најозбиљнију прилику пропустио је Вељко Младеновић, који није искористио мајсторско додавање Бранислава Милошевића. Само три минута касније Јокић је одлично прошао, шутирао је али је лопта отишла преко гола. До краја првог полувремена Младеновић је пропустио још једну прилику после додавања Миросављева. Треба истаћи да екипа Игмана није упутила ниједан ударац у оквир гола.

У другом полувремену тренер Бранко Жигић је променио цео тим. У 60. Минуту, Игман је дошао до предности. После корнера најбољи у скоку је био Дуповац који је главом савладао голмана Саву Продановића. Нису се предавали канаринци, после пет минута су стигли до изједначења. Одличну лопту Луке Даничића примио је Војислав Балабановић, који се стуштио ка шеснаестерцу, Дуповац га је срушио, а судија је показао на једанаестерац. И ако правило каже да не треба да шутира играч над којим је направљен пенал, Војислав Балабановић је био сигуран. До краја меча РФК Нови Сад је имао још две прилике за погодак, али их није искористио. У надокнади времена Игман стиже до победе пошто је судија показао на једанаестерац, а сигуран је био Бојо.

Овом утакмицом Нови Сад је завршио своје припреме у Међугорју.