Голчина Траореа и реми Воше у Лучанима

Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине ремизирали су у Лучанима са екипом Младости резултатом 1:1 у 22. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Једини погодак за Војводину постигао је Мамаду Траоре у 34. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Младост: Самчовић, Жунић (од 85. Веснић), Јојић, Баха, Радивојевић (од 87. Станојевић), Максимовић, Марчић (од 58. Адамовић), Удовичић (од 58. Силађи), Лековић, Ћирковић, Мирић.

Војводина: Царевић, Лазаревић, Витас, Траоре, Ђорђевић, Топић, Зукић (од 84. Милосављевић), Барај, Симић (од 84. Милошевић), Чумић, Малбашић (од 89. Н. Николић).

Прву шансу на утакмици имали су домаћи, Мирић се убацио по левој страни и ухватио лопту из прве, искоса са 18 метара, али је шутирао преко пречке. Већ у седмом минуту Младост је имала другу солидну прилику, Царевић је одбио центаршут са леве стране право на ногу Јојићу, чији је ударац изблокиран у кључном тренутку.

Воша је узвратила у деветом минуту после брзе контре, у којој је Чумић проиграо Симића, овај гађао Бараја, чији је ударац главом завршио поред стативе. Барај је био много ближи голу у 18. минуту када је прихватио пас од Чумића и са десне стране гађао даљи угао, лопта је прошла неколико центиметара поред стативе.

Након периода без изразитих прилика, Воша је своју доминацију крунисала голом у 34. минуту. После неуобичајене акције у којој су учествовала оба штопера Војдине, Витас је главом сјајно одложио до Траореа који је ухватио волеј и са 18 метара погодио сам леви угао немоћног Самчовића за 0:1.

Домаћи су одговорили после примљеног гола, имали су две прилике по левој страни, али су најпре Витас, а потом и Траоре одлично интервенисали и сачували гол Царевића.

Младост је наставила да напада и на старту другог полувремена, играло се на половини Војводине, али је то отворило простор за контре. У 54. минуту Воша је извела одличну контру, Чумић је повукао лопту кроз средину и проиграо Симића који је постигао погодак, али је после прегледа у ВАР соби поништен због офсајда.

Игра се након тога распламсала, играчи су водили велику борбу на средини терена, али није било и даље неких великих прилика за промену резултата. Тако је било до 73. минута када је Барај центрирао са левог бока, Чумић је шутирао са неких седам метара из прве, али поред гола. Узвратили су домаћи преко Силађија, Царевић је опет био на правом месту.

И у 78. минуту Царевић је одлично интервенисао после Јојићевог слободног ударца, али је на одбијену налетео Мирић и са пола метра лако погодио мрежу за 1:1.

Воша је одговорила новом офанзивом, и у 84. минуту Барај је вратио повратну за Симића, његов ударац са 10 метара завршио је далеко преко пречке. Након тога, Милан Раставац је увео Милошевића и Милосављевића уместо Зукића и Симића и Воша је додатно притискала домаћи тим.

Управо је Милошевић шутирао из првог контакта са лоптом, његов ударац је изблокиран, Воша је наставила да напада, али бољих прилика није било.

Воша је после ремија са Црвеном звездом и победе над Колубаром, данас ремизирала и освојила бод, те остала на петом месту са 38 бодова.

Поделите са другима!

Go to Top