Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНЦИ ИЗНЕНАДИЛИ СРПСКОЛИГАША

ОФК Бечеј 1918 – Слога (Т) 1:2 (1:0)

Бечеј – Гледалаца: 100. Судија: Ердељан (Бачко Градиште). Стрелци: Дервиши у 19. за ОФК Бечеј 1918, Бановић у 54. и 68. за Слогу.

ОФК БЕЧЕЈ 1918: Милованов, Варга, Џарић, Татић, Зељковић, Дабижљевић, Седлар, Тутњевић, Томчић, Лукић, Дервиши. Играли су још: Живановић, Агоч, Нонин, Марковић.

СЛОГА: Војводић, Марић, Пастор, Томић, Јаковљевић, Бановић, Вуковић, Јованов, Ђорђе Пролић, Марјановић, Крајновић. Играли су још: Чампар, Боро Пролић, Борић, Ковачевић.

У четвртој провери, фудбалери ОФК Бечеја 1918, поражени су од војвођанског лигаша из Темерина. Лазар Дабижљевић, тренер домаћих, није могао да рачуна на све адуте, али почетак је деловао обећавајуће по питању коначног исхода. Итан Дервиши, бивши играч Слоге, искористио је несмотреност одбране, направио неколико корака и опробао ударац са ивице казненог простора. Лопта је погодила дефанзивца гостију, променила смер и преварила голмана Душана Војводића – 1:0. Развила се велика борба на сваком делу терена, било је пар покушаја са обе стране, али резултат се променио тек у наставку.
Стефан Бановић (са слике) је прескочио уводне утамице у припремном периоду, а колико значи за игру Темеринаца, показао је крај Тисе. Роберт Пастор, капитен Слоге, прошао је по левој страни, док је везиста гостију, повратну лопту, из другог покушаја, спровео у мрежу Бечејаца. Осокољени изједначењем, црвено-бели су до краја меча успели да преокрену резултат. Напад домаћина, пресекао је Пастор, а новајлија Немања Марић је главом спустио лопту до Стефана Бановића, који је изашао испред голмана и ставио тачку.
Генералну пробу, Бечејци ће имати наредног викенда са Тисом из Адорјана, а Слоги предстоји још провера против ОФК Сирига.
М. Менићанин