Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

ОФК Бачка – РФК НС-1921 0:0

РФК Нови Сад је после десетодневних припрема у Међугорју одиграо и пријатељски меч против Бачке – 0:0. Била је то последња провера пред почетак нове сезоне.

САСТАВИ:

ОФК БАЧКА: Дрчић, Миличковић, Стаматовић, Ерор, К. Бајић, Ф. Бајић, Митић, Ракић, Миленковић, Јелић, Илић. Играли су још: Жулибрк, Влајков, Перишић, Петковић, Гагић, Копања, Вукомановић, Пантић.

НОВИ САД: Елесин, Леандро, Мажић, Милошевић, Радивојевић, Јокић, Јовановић, Милосављев, В. Балабановић, Вујаклија, Младеновић. Играли су још: Продановић, Кокир, Реган, Благојевић, М. Балабановић, Станић, Фоде, Сердар, Живковић, Влалукин, Хрубик.

Изабраници Бранка Жигића су поново створили велики број шанси, али нису успели да их искористе, па се тако може рећи да је реализација велики проблем екипе са Детелинаре, који су имали четири или пет одличних прилика.
Канаринци су од самог старта показали да су фаворити у овом мечу. Имали су у првих 20 минута две одличне прилике да отворе меч онако како желе, али су када је требало да погоде гол голмана Дрчића нису били концентрисани. Искусни Милошевић, Радивојевић, Јовановић су држали све конце у својим рукама и покушавали су упосле Вујаклију и Младеновића. Радивојевић је у 26. минуту одлично прошао упутио центаршут, на лопту је налетео Вујаклија, али није било гола. До краја првог полувремена била је још један одлична прилика. Милосављев је одлично прошао по страни стуштио се у шеснаестерац вратио повратну, али је Младеновић промашио.
У другом полувремену тренери Бранко Жигић и Триво Илић су направили велики број измена. РФК Нови Сад је наставио са нападима. Видео се напоран рад у Међугорју, али оно што може да буде велики проблем пред старт сезоне је реализација. Домаћин овог меча је могао то да казни преко Филипа Бајића, који је одлично шутирао, а лопта је прошла тик поред десне стативе голмана Елесина.

ФОТО: РФК НС-1921