Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Војводина (БГ) – Младост (БЈ) 1:2 (1:1)

Бачко Градиште – Спортски центар “Ђорђе Тапавица – Џоја“. Гледалаца: 100. Судија: Веселин Ердељан (Бачко Градиште). Стрелци: Ердељан у првом за Војводину, Радовановић у 35. и Плавшић у 55. за Младост.

ВОЈВОДИНА: Слијепчевић, Илић, Радосављевић, Ефендић, Дражић, Ковачевић, Бошњак, Јовић, Ердељан, Пеленгић, Проданов. Играли су још: Ћирић, Сикимић, Н. Новаковић, Допуђ, В. Новаковић, Михајловић, Савков.

МЛАДОСТ: Ђурић, Ђукић, Акик, Јаковљевић, Кнежевић, Ковачевић, Радовановић, Вукобратовић, Марковић, Плавшић, Митровић. Играли су још: Шкавић, Антонић, Ковачић, Дмичић, Ђумић, Ратић.

Двобој војвођанских лигаша са “Севера“ и “Југа“, окончан је заслуженом победом гостију из Бачког Јарка, уз први пораз фудбалера Војводине у припремном периоду.
Домаћини су повели из првог напада, пошто је Илија Ердељан и на четвртој утакмици у низу постигао гол, погодивши голманов леви угао ударцем искоса са десет метара. То није пореметило госте, акције су им биле опасније, а само захваљујући голману Алекси Слијепчевићу, мрежа Војводине је остала нетакнута у 16. и 20. минуту, када је осујетио покушаје Митровића и Јаковљевића.
Јарачани су изједначили у 35. минуту: Дејан Митровић је распалио са 20 метара, голман је кратко одбио лопту, а све је будно испратио млади Стефан Радовановић и одбитак претворио у погодак. Сценарио за преокрет, написао је расположени крилни нападач Митровић, после продора, сервирао је лопту Игору Плавшићу на другој стативи, док је офанзивац Младости смиреном реакцијом режирао преокрет.
М. Менићанин

БРАЋА НА СУПРОТНИМ СТРАНАМА

Браћа Ковачевић, дојучерашњи саиграчи у Младости, били су на супротним странама. Три године старији Милош, са капитенском траком, предводио је Јарачане, док је Милан, новајлија у редовима Војводине, имао задужења на средини терена.