Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

После скоро 3 месеца паузе, фудбалери Новог Сада настављају своју борбу у Првој лиги Србије. Први противник који их очекује је екипа Трајала из Крушевца, а овај меч је на програму у суботу са почетком од 15 часова.
Нови Сад је у досадашњем току првенства остварио осам победа, четири ремија и претрпео седам пораза, па самим тим остварио је 28 бодова и налази се на шестом месту табеле Прве лиге Србије.

Шеф стручног штаба Новосађана Бранко Жигић сматра да је његова екипа у јесењем делу сезоне остварила одличан учинак, те да је нужно да у истом ритму наставе и пролећни део такмичења.

-За сво ово време што смо се спремали, дошло је време да се опробамо у овим изазовима који су пред нама. После скоро три месеца враћамо се тамичењу и ономе шта је Управа клуба изнела пред нас. Ја бих волео да наставимо такмичење у истом ритму као и што смо завршили полусезону, али сам сигуран да то неће ићи тако лако, али бих искрено волео да буде јер смо завршили сезону на неки сјајан начин – рекао је Жигић.

У првој утакмици између ове две екипе која се одиграла у Новом Саду, РФК остварио је победу резултатом 2:1. Сада фудбалере Новог Сада очекује реванш утакмица, а тренер Жигић очекује од своје екипе да се представе у најбољем светлу и из Крушевца донесу бар бод ако не и цео плен.

-Сутра нас очекује утакмица у Крушевцу, против екипе Трајала која је задржала окосницу тима што је велика предност за њих. Ради се о једној врло дисциплинованој екипи која игра тврд, чврст, такмичарски фудбал и мислим да нас очекује више дуела а мање игре. Оно из чега прети опасност је један сегмент игре а то је прекид који Трајал прави феноменално и оно што нама остаје јесте још један дан да се спремимо што боље за ту утакмицу. Идемо у Крушевац да се представимо у најбољем светлу да покушамо да наметнемо наш циљ игре који нам је био приоритет и ове припреме и да се вратимо са неким бодом. Сигурно да бисмо били задовољни са нерешеним резултатом али свакако идемо на победу – нагласио је Жигић.

Шеф стучног штаба Новосађана за ову утакмицу једино неће моћи да рачуна на Јована Кокира који има картоне, док сви остали конкуришу за стартних 11.

Да их у Крушевцу не чека лак посао потврдио је и десни бек екипе Бранислав Милошевић, који сматра да су зимска појачања екипи донела одређен квалитет те да је у сутрашњој утакмици свакако могуће остварити повољан резултат.

-После једне јако дугачке паузе коначно је дошло оно што сви највише волимо а то су првенствене утакмице. Сутра путујемо у Крушевац где нас чека једна јако добра екипа Трајала са којом смо у првом делу одиграли врло занимљиву утакмицу. Сматрам да нас не чека ни мало лак посао, поготово што су они према мом мишљењу домаћинска екипа и играју јако добро на свом терену и ретко губе бодове, али и ми смо се добро спремили, имамо добар тим и момци који су нас појачали донели су неки одређен квалитет. Самим тим сматрам да можемо да остваримо повољан резултат у Крушевцу – рекао је Милошевић.

Целу коференцију можете погледати на испод приложеном линку: