Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине ремизирали су са екипом Радника резултатом 1:1 у 23. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Једини погодак за Војводину постигао је Никола Чумић у 19. минуту, а исти играч је у 90. промашио и пенал при резултату 1:1.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић, Бјековић, Витас, Траоре (од 67. Љубисављевић), Ђорђевић, Зукић (од 67. Милосављевић), Топић, Барај (од 74. Милошевић), Симић (од 46. У. Николић), Чумић, Малбашић (од 74. Вукчевић).

Радник: Ранђеловић, Јокић, Бондаренко, Макарић, Суботић (од 74. Дражић), Орешчанин, Стевановић, Лазић, Абубакар, Радуловић (од 84. Стојановић),  Даноски (од 60. Ђуронић).

Већ у трећем минуту гости су повели, Мамаду Траоре је изгубио лопту, коју му је украо Макарић и на другој стативи проиграо Даноског за 0:1.

Воша је после примељног гола желела што пре да се врати у меч и кренула у офанзиву и прву шансу имала у 11. минуту. Прво је са неких 12 метара гађао Чумић, чији је ударац изблокиран, на одбијену је потом налетео Зукић који је са ивице шеснаестерца шутирао преко гола.

У следећој прилици, у 19. минуту, Војводина је изједначила осмим голом у сезони Николе Чумића. Зукић је извео корнер, Орешчанин је на кратко избио лопту до Малбашића, који је главом гађао на другу стативу, а тамо је на правом месту сачекао Чумић – 1:1.

У 28. минуту Симић је био близу да преокрене резултат, Барај је центрирао са десног бока, а Вошин офанзивац није најбоље захватио лопту која је прошла метар поред стативе.

До одласка на одмор није било већих прилика, а онда је на паузи Милан Раставац одлучио да направи прву измену, увео је Уроша Николића уместо Вељка Симића.

Управо је Николић у 53. минуту извео одличан прекид, погодио је Траореа на другој стативи, штопер Воше је гађао главом, али је његов ударац одбранио голман Ранђеловић.

У 61. минуту Воша је извела лепу акцију, Чумић је петом проиграо Ђорђевића, овај центрирао до Бараја, али је његов ударац у завршио поред гола.

Радник је прву шансу у другом делу имао у 70. минуту, после корнера главом је гађао Абубакар, али је на месту био Царевић.

Милан Раставац је покушао новим изменама да промени ритам утакмице, увео је Милосављевића и Љубисављевића, потом и у последњих 15 минута Милошевића и Вукчевића, те на тај начин најавио последњу офанзиву.

У 88. минуту Војводина је имала стопостотну шансу, Милошевић је чекао лопту на другој стативи, али је у последњем тренутку сигуран погодак спречио Стојановић.

Само минут касније, Бондаренко је оборио Милошевића, а судија Милановић показао на белу тачку. Одговорност је преузео Чумић, али је његов ударац по средини гола ногама одбранио голман Ранђеловић.

Воша до краја није успела да преокрене резултат и дође до победе, те је ово трећи реми „старе даме“ у другом делу сезоне.