Раставац: Нисмо награђени за уложени труд

Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА: ВОЈВОДИНА – РАДНИК 1:1

Тренер Војводине Милан Раставац сматра да његова екипа данас није имала среће у ремију са екипом Радника.

Фудбалери „старе даме“ ремизирали су резултатом 1:1 у 23. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, а Раставац истиче да је тешко доћи до победе ако поклониш гол и промашиш пенал.

– Ми данас нисмо имали довољно среће, прво смо поклонили гол, а онда смо промашили и пенал и у тим условима тешко је надоместити све то током 90 минута. Играли смо онако како смо желели, успели смо да ставимо протиника под притисак и да долазимо у противнички шеснаестерац, али смо могли и боље да користимо те ситуације. Нисмо награђени за труд који смо уложили, жао ми је момака јер су се борили, али такве ствари се дешавају. Одговорност сносим ја, можда да сам одредио другог извођача и да су неке ствари унутар тима биле другачије. Држали смо утакмицу под контролом, нисмо успели да постигнемо још који гол, али све остало је било на потребном нивоу. Гостима честитам на боду и желим им срећу у наставку сезоне – рекао је Раставац.

Он је прокоментарисао и одлуку навијача Војводине да бојкотују одлуку да се утакмице играју радним данима.

– Навијачи имају план да не долазе радним данима на утакмице уз образложење да ти дани нису за фудбал. Нисмо нашли склад, ја сам позвао навијаче уз идеју да добијемо подршку, јер нам је потребна помоћ са трибина. Волимо да играмо пред нашим навијачима и они имају удео у нашој игри и нашој енергији, али не верујем да је то била кључна ставка – рекао је Раставац.

Тренер Воше открио је да Немања Николић није конкурисао за састав због лакше повреде.

– Немања Николић има одређених здравствених проблема, ситне повреде, из којих никако да изађе и да буде 100% спреман. Моја одлука је била да док не буде потпуно спреман, не конкурише за састав – открио је Раставац.

Шеф стручног штаба Војводине признао је да није задовољан бодовним салдом који тренутно удаљава његов тим од циља, а то је пласман у Европу.

– Оно што нас иритира, јесте да се бодовним учинком удаљавамо од свог циља. Оно што је испред нас је простор који имамо да то поправимо и нећемо престати да верујемо докле год постоји шанса да остваримо свој циљ. Верујемо да можемо много боље – истакао је Раставац.

Он је одговорио и на констатацију да Војводина већ неко време лоше отвара утакмице.

– То су психолошке ствари са којима се боримо, а евидентно је да се још увек нисмо изборили. Ми покушавамо да то променимо, да се раније будимо. Данас смо имали значајан искорак у томе, али нас је пресекла та грешка из те превелике жеље да урадимо нешто у што краћем периоду – истиче Раставац.

Јован Милошевић је унео позитивне ствари својим уласком, а тренер тврди да ће он наставити да добија шансу.

– Милошевић има свој рејтинг и добијаће шансу у будућности у оној мери у којој проценим да може да помогне тиму. Он вредно ради, даје свој допринос, постоје ствари у којима може да нам помогне, а исто тако и постоје одређени услови који одговарају другим играчима, али сигурно да је значајан играч за наш тим – закључио је Раставац.

У наредном колу Војводина у уторак од 16 часова гостује екипи Радничког у Нишу.

Поделите са другима!

Go to Top