Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФK Нови Сад је наставио тамо где је стао у првом делу сезоне пошто су Kанаринци на гостовању у Kрушевцу славили против екипе Трајала резултатом 0:3 (0:2)!
Стрелци: Младеновић у 29, Јовановић у 32, В. Балабановић у 71. минуту.

САСТАВИ:
ТРАЈАЛ: Јорданов, Јовић (од 46. Милошевић), Голубовић (Радивојевић), Стојановић (од 72. Милисављевић), Мијаиловић, Савић, Алексић, Д. Пуношевац (од 67. Осман), Средојевић, Рашковић, Павловић (од 67. Јањушевић).
РФK НОВИ САД: Елесин, Радивојевић, В. Балабановић, Младеновић, Вујаклија (од 81. Сердар), Леандро, Милошевић, Живковић (од 67. Kамара), Јовановић, Јокић (од 76. М.Балабановић), Мажић (од 62. Благојевић).

Екипа са Детелинаре доминирала је до последњег минута, сломили су Kрушевљане за три минута у првом полувремену,а у настваку рутински завршили започето.
Јорданов је први пут капитулирао у 29. минуту: поред статичне одбране домаћина Војислав Балабановић лако је прошао по левој страни и центрирао у петерац, а Младеновић само поставио ногу и скренуо лопту у мрежу. Само три минута касније на семафору је стајало 0:2! После корнера, лопту је промашио голман Јорданов, а искусни Јовановић је то рутински казнио и удвостручио вођство Новосађана.
Једину, какву такву шансу да бар преполове заостатак имали су домаћини у финишу првог дела. После центаршута са десне стране, а ишла је лопта параралелно са гол линијом, није било никог да је скрене у гол. Уследило је убацивање са супротне стране, скок Алексића и млак покушај главом, па Елесин није имао потешкоћа да прихвати лопту у наручје.
Чинило се на почетку другог полувремена да су домаћини кренули нешто агилније и живље, али осим покушаја из 46. минута, када је Душан Пуношевац пробао из прве са ивице казненог простора и корнера који је уследио, ништа више нису показали.
Виђен је, у првом минуту надокнаде, слободан ударац са 18 метара, који је добро извео стари мајстор Милисављевић. Летела је лопта под пречку, али Елесин, углавном беспослен, одлично је интервенисао.
На супротној страни Новосађани су стигли до још једног гола у 71. минуту, Војислав Балабановић примио је лопту, лако прошао Средојевића и без проблема погодио мрежу. Могли су гости у надокнади времена и до четвртог гола, али Младеновић је само уздрмао пречку.


ФОТО: РФК НС-1921