Време читања: 2 минута

ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА БЕЗ ПОРАЗА У ПРИПРЕМНОМ ПЕРИОДУ

Пролећна етапа трке за бодове у Првој новосадској лиги почиње 12. марта и до тада ће ТСК, лидер на табели, имати још проверу са Бачком 1923. У досадашњем делу припремног периода, Темеринци су архивирали тестове са војвођанским лигашима Славијом (2:2), јарачком Младости (1:0) и Младости из Турије (1:1), док су минулог викенда надвисили Палилулац – 6:2.
-Нисам од тренера, којима су резултати пријатељских утакмица у другом плану, већ сматрам да позитиван биланс из припремних тестова може додатно да подигне екипу на пољу самопоуздања. Ствари полако долазе на своје место, преостало је да у наредних десетак дана отклонимо неке ситнице, које смо уочили, проценивши да би могле да буду камен спотицања у реализацији циља. Имамо широку играчку лепезу и у овом тренутку стартна постава се још није искристалисала – каже тренер Михајло Козомора.
Као најбољи стрелац припремног периода, наметнуо се Милош Ергарац, са четири гола. Јесенас је често био џокер, улазио је са клупе и режирао пар победничких исхода. Жарко Кобиљски, најзвучније појачање, два пута је погодио мрежу, а још више охрабрује његова беспрекорна сарадња са капитеном Јовом Пуповцем по питању асистенција. Посматрано са трибина делује као да су годинама заједно на терену.
-Ни против Палилулца нисмо били комплетни, недостајали су Благоје Стјепановић и Владимир Остојић. Сви који су у њиховом одсуству добили шансу, оставили су позитиван утисак. Озбиљна конкуренција вуче напред, мотивише сваког да и на тренингу буде посвећен. Драго ми је да у офанзиви имамо више опција, наставићемо да негујемо стил игре, чија су карактеристика голови, уверени да ће их и током пролећа више бити у противничкој мрежи.
Првак ће директно на војвођански ”Југ”, а другопласирани у бараж са представником Сремске лиге. Темеринци су четири корака испред Фрушкогорског партизана, високо се котирају још Цемент и Фрушкогорац, ривал на пролећној премијери.
-Не гледамо много унапред, најбитнији је први наредни меч. Позитиван епилог гостовања у Сремској Каменици, представљао би ветар у једра. У свлачионици је приметна доза нестрпљења, сви једва чекају да се првенство настави. Тамо где смо ставили зарез, победом у последњем јесењем колу, желимо да наставимо и да навијачима приуштимо још радости. Црта се подвлачи у јуну, поглед са врха је најлепши – поручио је Михајло Козомора.
М. Менићанин