Време читања: < 1 минут

КРТОЛИЦА ПРЕДАВАЧ

У просторијама Факултета за спорт и физичко васпитање у Новом Саду, организован је семинар за тренере клубова Српске лиге „Војводина“ и три групе Војвођанске лиге.

Учеснике семинара, поздравили су Душко Грујић, председник Организације тренера ФСВ, и Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине.

Немања Кртолица, шеф стручног штаба српсколигаша Kабела, одржао је предавање на тему „План и програм у такмичарском микроциклусу клуба аматерског ранга такмичења“.

– Током презентације, остварена је сјајна интеракција предавача и присутних, међу којима су, поред тренера, били и студенти Факултета за спорт и физичко васпитање. Размена искустава између различитих генерација тренера и њихова едукација, којој ФСВ континуирано посвећује велику пажњу, има непроцењив значај. Посматрано кроз призму интересовања, оваква пракса се показала као пун погодак, па ћемо и у наредном периоду бити активни по питању организације семинара – рекао је Миодраг Цвијић.

Имајући у виду да наредног викенда стартује пролећна етапа првенства у лигама под окриљем савеза, Цвијић је искористио присуство на семинару да тренерима укаже да је потребно да поштују кодекс понашања приликом вођења тимова, сходно великом броју изречених дисциплинских санкција у јесењем делу, односно опомена и искључења.

Нагласио је да тренери својим понашањем треба да буду пример осталим актерима и свима пожелео успешно пролеће.


ФОТО: ФСВ