Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Младост ГАТ – Напредак 0:1 (0:1)

Нови Сад – Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 150. Судија: Момчило Марковић (Београд). Стрелац: С. Јовановић у 10. минуту. Жути картони: Ћосић, Милић (Младост ГАТ), Станковић (Напредак).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, Јанковић (од 87. Мандић), Хакман, Вујадиновић, Ћосић (од 68. Илић), Максимовић (од 81. Видаков), Денић, Гал (од 46. Арсић), Митуљикић (од 87. Бабић), Кристијан, Милић.

НАПРЕДАК: Петрић, Јовановић, Керкез, Ђековић, Вукајловић, Крстић (од 81. Руснуп), Станковић (од 67. Болха), Шарић (од 59. Љубомирац), Кнежевић (од 81. Пантић), Бастајић,  Матић  (од 59. Чечарић).

Младост ГАТ се из кола у коло удаљава од опстанка у Моцарт Бет Супер лиги. Плен са стадиона ,,Карађорђе” однео је и крушевачки Напредак задавши Бистричанима тежак ударац – 0:1. Одлучио је Стефан Јовановић, хицем са 25 метара, играо се 10. минут.

Домаћи су изгледали анемично, безидејно, без ударца у оквир гола. Тек почетком другог полувремена, запретили су преко Арсића, а затим је Митуљикића и Кристијана осујетио одлични Петрић. Бедем на челу са капитеном Керкезом деловао је сигурно одбивши све налете ученика тренера Ристовског. Чечарић и Бастајић могли су и пре истека времена да реше све дилеме, али је Милојевић био на месту, па је слатки минималац отишао за Крушевац.

Дебитант у Супер лиги, после историјске победе над Партизаном, није освојио ни бод. Наредног понедељка против Радничког (Ниш), али и у сваком следећем двобоју до паузе и дуела са Црвеном звездом, тријумф ће бити обавеза за момке са Новог насеља како би задржали, колико-толико, шансе за очување статуса.

Статистика са утакмице/www.instagram.com/fkmladostgat

Следи нишки Раднички, па гостовање у Суботици и пред мартовски предах – Раднички 1923. Да ли ће бити резова време ће показати, неко сноси одговорност како за четворку на стадиону црно-белих, тако и за три везана неуспеха…?


САЧУВАО НУЛУ: Голман Напретка, Петрић ФОТО: НСФ