Време читања: 2 минута

АДУТ У ОДБРАНИ ВЕРУЈЕ У СПАС

У зимском прелазном року, Шајкаш 1908 из Ковиља освежио је све линије тима, а тим је преузео Ненад Церовић, искусни стручњак. Једна од аквизиција у дефанзивној линији је и бонус Арсеније Петровић (2003), који је јесенас играо за трећелигаша, Нафтагас из Елемира. Свакако, уз голгетера Стеван Веселиновића представља најзвучније појачање:

– Прихватио сам позив тренера Церовића, иако је нижи ранг у питању. Нисам био задовољан у Елемиру и одлучио сам да пронађем адекватну средину за напредак. Изабрао сам Ковиљ и мислим да нисам погрешио. У раним играчким годинама сам, битно ми је да играм у континуитету – каже ђак жуто-плаве генерације Новог Сада 2003.

Жеља свих у клубу је да се задржи статус у нимало наивној конкуренцији, задатак неће бити лак.

– Већ у првом колу морамо да се покажемо у правом светлу. Ривал из Бачког Јарка је седам корака испред нас и само победа нам игра. Анализирали смо их и спремни смо за битку. Подвигом бисмо се знатно приближили конкурентима – јасан је високи штопер.

О квалитету лиге коју ће играти на пролеће и оне чијим теренима је шпартао јесенас говори следеће:

– Мала је разлика између Српске лиге група “Војводина” и такмичења у ком су новосадски и сремски клубови. Јужна група војвођанске лиге важи за најјачу и сигуран сам да би горњи трио био у рангу са водећима и у “Војводини” – напомиње млади Петровић.

О плановима за будућност, остао је недоречен.

– Искључиво сам фокусиран на пролећне изазове у дресу Шајкаша 1908. Жеља ми је да допринесем очувању статуса. Не знам шта будућност носи и не бих да прогнозирам. Моје је да вредно радим и покажем на терену свој квалитет, а награда ће доћи сама по себи – искрен је Арсеније Петровић.


Арсеније Петровић ФОТО: Шајкаш 1908