Време читања: 2 минута

ЖУТО-ПЛАВИ ЧЕКАЈУ УБЉАНЕ

РФК Нови Сад је маестрално стартовао у пролећном делу сезоне, пошто је у првом колу славио на гостовању против Трајала у Крушевцу (3:0). Канаринци немају времена за славље пошто их већ сутра очекује дуел у коме ће угостити екипу Јединства из Уба са којим су у првом делу сезоне одиграли (1:1) у гостима.

Бранко Жигић тренер РФК Нови Сад је на конференцији која је одржана пред дуел против Јединства рекао да му је драго што је екипа наставила у истом ритму, као и у јесењем делу сезоне.

– Леп почетак за нас. Као што смо најавили да би било добро да у првенство уђемо као што смо завршили први део сезоне. Управо смо то и урадили у Крушевцу, али смо се доста физички, али и емотивно истрошили, због славља после доброг старта. Управо нам је овај један дан добродошао да се одморимо и што боље спремимо за оно што нас очекује већ данас. Мислим да ће нам као и против Трајал бити потребно стрпљење како би стигли до тријумфа – рекао је тренер Бранко Жигић.

Да ли сте упознати са квалитетима Јединства, јер и они имају велике амбиције у овој сезони?

– Као и ми и они су стартовали победом против Златибора. Имају младог перспективног тренера. Довели су и неколико појачања у овом прелазном року и то у офанзиви. Имају брзе нападаче и сигуран сам да нам неће бити лако да сачувамо мрежу и да постигнемо постигнемо гол, који би нам много значио и приближио победи. За мене је најбитније да екипа понови приступ из Крушевца. Верујем да ће тако бити јер верујем у ове момке. Мали проблем представљаће нам и терен, али мислим да ће до сутра све бити како треба. Са победом добијамо много и мислим да су играчи свесни тога – рекао је Бранко Жигић.

Најбољи играч прошлог кола Прве лиге, Војислав Балабановић је као и тренер Бранко Жигић, велики оптимиста.

– Свесни смо да нас очекује тежак меч. Неће бити нимало лако играти у оваквим временским условима, али ми смо спремни да даћемо све од себе да остваримо зацртани циљ. Јединство има добру екипу и мислим да се неће тако лако предати. Морамо да будемо опрезни. Спремни смо, атмосфера је одлична и мислим да ће то и овог тренутка пресудити – закључио је Балабановић.


НА ПОБЕДУ: Бранко Жигић и Војислав Балабановић/РФК НС-1921