Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Тренер Војводине Радослав Батак очекује још једну тешку утакмицу на традиционално неугодном гостовању екипи Вождовца.  Фудбалери „старе даме“ у недељу од 18 часова покушаће да вежу и другу победу, након што су у прошлом колу на дебију Радослава Батака савладали Раднички у Нишу убедљивим резултатом 4:1.

– Кратко и једноставно, очекивања су да покажемо да смо извукли поуке из неких претходних утакмица. Као неко ко је са стране посматрао мечеве желим да будемо што директнији и што опаснији по гол ривала. Вождовац је боље рангиран на табели од нашег прошлог противника и морамо да схватимо да смо ми тек на почетку, али морамо да поновимо све добре ствари, а да лоше сведемо на минимум и да искористимо тај простор за напредак који имамо и у фази одбране и у фази напада. Спремни смо, орни, али и свесни значаја ове па и сваке утакмице да грабимо само ка врху – рекао је Батак.

Тренер Воше истиче да је Вождовац увек неугодан ривал и да га неће потценити.

– Било би препотентно да нас Вождовац не интересује као противник, јер ретке су екипе које су узели бодове на „Крову“. То је екипа која школована, полетна и млада и има посебан терен. Имају у екипи добро позната имена из београдских екипа, али и из наше школе, јер су тамо Пантовић, Нешковић… тако да као и увек, моје екипе не смеју да улазе у меч потцењивањем противника – истакао је Батак.

Он је још једном подвукао да га радује приступ са претходне утакмце и да га радује што у екипи није било еуфорије после једне победе.

– Приступ у Нишу је био нешто што смо очекивали и о чему свакодневно разговарамо, да бисмо знали колики је значај карактера. Сваки пут када дамо све од себе, позитиван резултат буде последица свега тога. Ја сам ту да ико помисли да је сада нешто лакше или растерећеније. Драго ми је што после утакмице у Нишу није било претеране еуфорије, значи да су сви свесни да имамо квалитет да остваримо још боље резултате и да то у већини случајева зависи искључиво од нас – каже Батак.

Он је одговорио да је примљен гол у финишу меча у Нишу важна опомена и лекција за наредне мечеве.

– Можемо да кажемо да је срећа у несрећи да смо примили гол, јер нас то обавезује да се то не понови. Овакви услови и околности не дозвољавају пад концетрације и једина добра ствар је што је ово лекција за неке друге утакмице када не будемо имали среће у завршници, да не дозволимо ту недисицплину и опуштање, иако је било 4:0 у том тренутку – закључио је Батак.

Добра вест је да се у тим враћа Урош Кабић, као и да се Немања Николић опоравио од лакше повреде задобијене у Нишу, па је ван строја само суспендовани Урош Витас.

– Немања Николић је добио посекотину на незгодном месту где је оперисао тетиву, али се успешно вратио захвљујући нашем доктору Вукосаву и вратио се редовним обавезама. Кабић је одрадио први тренинг, а видећемо данас колико је у могућности да пружи. Једино нећемо моћи да рачунамо на Витаса због жутих картона и он је једини који неће конкурисати за ову утакмицу – потврдио је Батак.

Утакмица Вождовац – Војводина на програму је у недељу од 18 часова уз директан пренос на каналу Арена спорт 10.