Време читања: 2 минута

НЕУСПЕШАН КРАЈ ДРУГОГ МАНДАТА

После пораза од Напретка из Крушевца у оквиру 24. кола Моцарт Бет Супер лиге, Младост ГАТ остала је без тренера, јер је Љубомир Ристовски поднео неопозиву оставку.

Три бода из пет пролећних дуела нису оставила другу могућност. Искусни стручњак је прихватио одговорност и повукао се, а наследнику дао прилику да растргне екипу и врати јој самопоуздање, ако је у овом тренутку то уопште могуће, пошто је Младост ГАТ након дуела са Крушевљанима преузела фењер и са 16 поена далеко испод сигурне зоне.

Љубомир Ристовски је увео тим у Супер лигу са првог места, али није успео да нађе заједнички језик са челницима, па је екипа, у дебитантској суперлигашкој сезони, поверена Бранку Жигићу. Некадашњи стратег Пролетера, данас РФК Новог Сада узео је четири бода из исто толико утакмица. Међутим, смењен је и за наследника је именован Александар Линта, који је Новосађане водио на осам мечева, укњиживши шест неуспеха, победу и реми, окончао је епизоду након дуела са Радничким 1923, у Крагујевцу – 3:0.

У току репрезентативне паузе дошао је Ристовски. Други мандат започео је поразом од актуелног шампиона Црвене звезде – 0:4.  Двапут узастопно је ремизирао, прво са Колубаром, потом и са имењаком из Лучана. Уследила су два подвига, над Вождовцем у Купу и Радником у лигашкој бици. Први део сезоне окончан је црном серијом од четири пораза, међу којима је и онај од Војводине у 1/16 финала Купа Србије.

Јавор је узео цео плен на стадиону ,,Карађорђе” у колу након дуге паузе, да би сензационални тријумф од 0:4 против београдских црно – белих вратио веру у боље сутра. Но, нова три “ударца” била су окидач када је у питању статус 53-годишњег стратега.

Тешко је пронаћи решење у оваквој ситуацији. Наредни дани ће показати ко има “ту” смелост да преузме екипу…

До проналаска новог кормилара, екипом ће дириговати Миљан Филиповић, помоћник Ристовског.

“Гатовци” у понедељак (18 сати) дочекују нишки Раднички.


У ПЕТ ПРОЛЕЋНИХ КОЛА, БОДОВИ САМО ПРОТИВ ПАРТИЗАНА: Љубомир Ристовски