Време читања: 2 минута

НА НИШ СА ТРЕНЕРОМ ИЗ СТРУЧНОГ ШТАБА НА КЛУПИ

Младост ГАТ је остала је без шефа струке након пораза од Напретка, Ристовски је напустио клуб. У делу са нишким Радничким екипу ће предводити један од тренера у клубу и доскора помоћник искусног стручњака, Миљан Филиповић, који ће бити прелазно решење док се не пронађе адекватна замена бившем тренеру. На конференцији за медије Филиповић је поручио следеће:

– Ситуација је специфична, јер је на програму дуел два тима која се налазе у резултатској кризи. Они су зацртали борбу за плеј-оф, ми за опстанак. Тренутно смо, као и Раднички, далеко од циља, али има још много да се игра и пуно бодова је у оптицају. Покушаћемо да урадимо све што је до нас у понедељак, пружићемо максимум за добар резултат. Момци су добро радили, атмосфера је позитивна – каже Филиповић, бивши тренер у омладинској школи РФК Новог Сада.

Верује да ће играчи осетити важност меча и позитивно одговорити на шок терапију.

– Шеф је дао оставку, као што знате, како би раздрмао екипу. Мислим да нам фактор среће није био наклоњен у последњим мечевима, олако смо примали голове, а и пред противничким голом нисмо били бољи.

За крај свог излагања, упутио је позив навијачима и симпатизерима да пруже подршку играчима.

– Дуго сам у Младости ГАТ и искористио бих прилику да позовем све људе који осећају клуб, да подрже екипу у овој тешкој ситуацији – завршио је Филиповић.

По доласку у финишу прелазног рока, последње две утакмице, искусни штопер Никола Вујадиновић заузео је место у стартних 11.

– Сигурно да нас очекује тешка утакмица, долази после три везана неуспеха. Сви смо свесни ситуације у којој се налазимо, бодови су нам преко потребни. Гледамо само нас, идемо на победу. Очекујем да екипа изађе борбено, пожртвовано и освоји три бода – истиче бивши штопер Осасуне, Вујадиновић.

Меч 25. кола Моцарт Бет Супер лиге између новосадске Младости ГАТ и Радничког (Ниш), на стадиону ,,Карађорђе”, игра се у понедељак са почетком у 18 сати.