Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови сад је у прва два кола пролећног дела сезоне показао какве су му амбиције у овој сезони. Остварене су две победе, прво против Трајала у Крушевцу (3:0), а потом и у дуелу против Јендиства из Уба. Канаринце сада очекује још један тежак испит јер ће у понедељак у госте Графичару, који је одиграо одлично први део сезоне, али је је лоше стартовао у пролећном делу. Управо због тога оптимизам код играча са Детелинаре добија на значају.

Помоћни тренер Александар Омаљев, је свестан да његов тим не очекује нимало лак задатак али верује да ће екипа успети да настави серију добрих резултата.

– Остварили смо јако битну победу против Јединства из Уба и екипа је у прва два меча показала да поседује победнички карактер. Морамо да наставимо у истом ритму. Добро смо одрадили припреме у Новом Саду и Међугорју и сада се тај рад и показује. Поносни смо на ове момке, који из утакмице у утакмицу показују да су спремни да остваре зацртани циљ – рекао је Александар Омаљев.

Графичар није стартовао како се очекивало, али Омаљев тврди да морају у овај меч да уђу максимално сконцентрисани.

– Графичар има јако добар тим и не очекује нас нимало лак посао. Идемо на ноге екипи која игра офанзиван фудбал, која је у првом делу сезоне постигла највише голова (44) и то је један од разлога због којег морамо да будемо опрезни. С друге стане ми смо тим који на последња три меча није примио гол и надамо се да ћемо тако наставити. Свесни смо да неће бити нало лако, али ми смо испред себе поставили циљ и мислим да ћемо и на овом гостовању показати какве су наше амбиције – рекао је Алкесандар Омаљев.

Двоструки стрелац у победи против Јединства из Уба, Кристијан Живковић је велики оптимиста пред дуел против Графичара.

– Спремни смо за ово гостовање. Знамо да нас не очекује нимало лак посао, али исто тако смо спремни да наставимо победнички низ. Морамо бити опрезни, јер ће Графичар сигурно хтети да се искупи пред навијачима за претходна два резултата – рекао је Кристијан Живковић.