Време читања: 2 минута

РОБЕРТ ПАСТОР, КАПИТЕН СЛОГЕ ИЗ ТЕМЕРИНА, ПОКАЗАО КАКО СЕ БОРИ ЗА КЛУБ

Имају за чим да жале фудбалери Слоге из Темерина, у четвртом минуту надокнаде, измакла им је победа у двобоју са Радничким (НП), старим ривалом још из српсколигашких дана. Слађи бод припао је гостима, посматрано кроз призму минута у којем су га упецали, а епитет јунака утакмице понео је Роберт Пастор, капитен Темеринаца.
Већ од уводних минута, видело се да ће то бити његов меч, трчао је као навијен поред леве аут-линије, уклизавао, бодрио саиграче… У 12. минуту, пожртвованом реакцијом, у ситуацији када је голман Душан Војводић био савладан, спречио је већ виђен погодак Славка Цвјетиновића.
-Знали смо да Раднички има јачи тим у односу на јесењу етапу, када смо победили у Новој Пазови, док смо ми, са подмлађеним кадром, ушли у пролећне битке. Меч је био чврст, обиловао је дуелима на сваком делу терена, а криво ми је због пада концентрације у надокнади времена. То нас је коштало победе, која би нам, на пољу самопоуздања, много значила пред нове изазове – каже Роберт Пастор.
Средином првог полувремена, после дуела са Ненадом Павловићем, леви бек црвено-белих, остао је да лежи на трави, држећи се за главу. Задобио је ударац, али није желео да саиграче остави на цедилу, па је са чалмом наставио меч. По завршетку, отишао је на ушивање, а три копче ће наредних дана бити успомена са пролећне премијере.
-Не замерам ништа играчу Радничког, није постојала намера, све се одиграло у обостраној жељи да дођемо до лопте. Разлика је била само у томе што сам ишао главом, а он ногом. Стиснуо сам зубе и остао до краја на терену. Убеђен сам да бисмо сачували капитал да није било принудних измена, због лакших повреда.
Три принудне измене, почетком другог полувремена, мало су пореметиле ритам. Тешко је у овом тренутку проценити крајњи домет подмлађеног тима, али је несумњиво да је екипа жељна надигравања и да ником неће бити лако да освоји плен у двобојима са Слогом.
-У Слоги сам већ шест година, никад нисмо имали млађи кадар. Немања Марић и Ђорђе Пролић су 2004. годиште, одиграли су свих 90 минута. Шансу је добио и Вук Вуковић, на дан утакмице, недостајало му је 48 сати до пунолетства. Сваки бод је битан, желимо да се одржимо у горњој половини табеле – рекао је Роберт Пастор, капитен Слоге.
М. Менићанин

КРАЈНОВИЋ СТРЕЛАЦ НА ДЕБИЈУ

Душан Крајновић, новајлија из Радничког (Шид), има репутацију врсног голгетера. То је потврдио на дебију, постигавши гол главом, после центаршута Ненада Марјановића. На десном беку, меч је почео Немања Марић, уписавши прве минуте у сениорској конкуренцији. Оставио је позитиван утисак и у улози крила, током другог полувремена.