Време читања: 3 минута

БЕЗ КАЛКУЛАЦИЈА ДО ЦИЉА

Назире се крај тромесечном затишју у борби за бодове на теренима Прве новосадске лиге, јер наредног викенда клубови отварају поглавље пролећне етапе, чији епилог ће бити познат у јуну, када буде подвучена црта. Првак ће директно на војвођански ”Југ”, а другопласирани у бараж са представником Сремске лиге.
ТСК има амбиције да одбрани трон и после скоро две деценије извади визу за повратак у друштво војвођанских лигаша. По организацији, инфраструктури и броју гледалаца, клуб је одавно сазрео да направи искорак, али често је недостајала једна коцкица у склапању таквог мозаика. Обично би се анализа сезоне свела на оцену да играчки кадар није изнео терет задатака и да је посустао у преломним тренуцима. Наведени закључак, проистекао би нарочито ако се посматра кроз призму три узастопна неуспела учешћа у баражима за ”Југ”, а тренутни утисак је повољнији, јер сви који прате црвено-беле уназад неколико сезона једногласно истичу да тим никад није био хомогенији, при чему је и квалитет на нивоу који распирује највише циљеве.
-Атмосфера у свлачионици, залагање на тренинзима и пријатељским мечевима, током минулих месец и по дана припрема, представљају охрабрење пред почетак пролећне етапе. Када смо летос формирали кадар, уз долазак десеторице играча, руководили смо се и људским квалитетима, тако је било и током зимског прелазног рока, где смо направили минималну допунску селекцију, попунивши дефицитране позиције. Очекују нас борба на два фронта, као освајачи Купа ФСГ Нови Сад, настављамо такмичење у Купу ФС Војводине, па шира играчка лепеза наговештава да ћемо бити способни да адекватно одговоримо изазовима – каже Никола Лазић, председник клуба.
Темеринци имају четири бода више од најближег пратиоца Фрушкогорског партизана, а високе циљеве су поставили још Цемент и Фрушкогорац. Водећи квартет раздваја седам бодова.
-Клубови из темеринске општине имају значајну подршку локалне самоуправе и буџети су већи него ранијих сезона. То доприноси стабилном функционисању. Општински дербији су одувек били магнет за гледаоце, а са тог аспекта, пласман у виши ранг, омогућио би мечеве са Слогом и Младости. Тренутно играмо само пријатељске утакмице, и оне изазивају пажњу, при чему није немогуће замислити велики број навијача на трибинама, када би улог били бодови. У нади да ћемо од јесени имати три војвођанска лигаша у општини, борићемо се да сачувамо лидерску позицију – рекао је Никола Лазић.
Припремајући се за наставак првенства, црвено-бели су имали тестове са војвођанским лигашима Славијом (2:2), јарачком Младости (1:0) и Младости из Турије (1:1). Најефикасније издање, било је против Палилулца (6:2), док су у генералној проби, минулог викенда, савладали Бачку 1923 из Ђурђева – 1:0.
-Реализовали смо зацртано, једино смо, због снега и расквашеног терена, били принуђени да откажемо меч са Војводином у Бачком Градишту. Задовољан сам одзивом играча на тренинзима, никад их није било испод 20, а радује ме и њихова посвећеност. Пратиле су нас ситне повреде, нисмо били комплетни ни на једној пријатељској утакмици, али ситуација се пред пролећну премијеру поправила и немамо кадровских брига. Од гостовања Фрушкогорцу, креће серија испита у којима немамо простора за калкулације – истиче тренер Михајло Козомора.
У односу на јесењи део, нови адути су: крилни нападач Жарко Кобиљски (Слобода, Доњи Товарник), штопер Владимир Остојић (Младост, Бачки Јарак), голман Смиљан Зељко и бек Милан Будечевић (Петроварадин). Током уводних пет кола, ТСК гостује Фрушкогорцу, Бачкој (Бегеч) и Цементу, а у два комшијска дербија је домаћин ОФК Сиригу и Јединству (Госпођинци).
-Терен мора да буде једино мерило, ко највише покаже, заслужује статус војвођанског лигаша. Биће велики притисак на све актере, због борбе за прво место и очување статуса. Надам се да ће и судије бити на висини задатка, да бисмо на крају сезоне послали позитивну слику о такмичењу у Првој новосадској лиги, као перјаници фудбала у Новом Саду и околини. Што се нас тиче, даћемо свој допринос и кроз фер надметање тражити пут ка постављеном циљу – подвукао је Михајло Козомора.
М. Менићанин

ШЕСТ СТРЕЛАЦА НА ПЕТ МЕЧЕВА

Као најбољи стрелац припремног периода, издвојио се Милош Ергарац, режисер четири поготка. Жарко Кобиљски и Предраг Ђурђевић, постигли су по два гола. Мрежу су још затресли Стеван Павлов, Алекса Кнежевић и Благоје Стјепановић.