Време читања: 2 минута

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Младост (БЈ) – Раднички (Ш) 3:0 (2:0)

Бачки Јарак – Стадион Ливадица. Гледалаца: 200. Судија: Огњен Митровић (Рума) 7,5. Стрелци: Марковић у 29. и 38. Дмичић у 90. минуту. Жути картон: Ђукић (Младост).

МЛАДОСТ: Вуковић 7, Ковачевић 7, Ђукић 7 (од 85. Акик – ), Кнежевић 7, Јаковљевић 7,5, Вукобратовић 7,5, Радовановић 7 (од 70. Ратић – ), Зец 8 (од 85. Дринић – ), Марковић 8,5 (од 85. Ковачић – ), Плавшић 7,5 (од 76. Дмичић 7), Митровић 8.

РАДНИЧКИ: Петровић 6, Радисављевић 6, Миланко Субић 6, Боројевић 6, Ерор 6, Стојшић 7, Рајшић 6, Сороћко 5,5 (од 74. Кезан – ), Срђан Субић 5,5, Пурић 6,5, Ђачанин 6.

Играч утакмице: Марковић

Током уводних десет минута, домаћини су извели пет корнера и то је најбоља илустрација притиска на одбрану гостију, која се са првим искушењем суочила, када је казаљка на штоперици кренула да обрће други круг. Био је будан голман Мирослав Петровић и парадом спречио Игора Плавшића да затресе мрежу, пошто су претходно акцију организовали Дејан Митровић и Предраг Марковић. Најмлађи на терену, голман Вукашин Вуковић, прошлог викенда је прославио 16. рођендан, а истакао се у 15. минуту, одбранивши ударац Младена Пурића, на додавање Срђана Рајшића.
Шиђани су капитулирали у 29. минуту: Предраг Марковић је надвисио штопера и ударцем главом продужио лет лопте у даљи угао, после изврсног центаршута Дејана Митровића. Иницијатор акције за водећи гол, био је некадашњи интернационалац Драгомир Вукобратовић. Лопту је, у 37. минуту, сервирао Стефан Радовановић, а Дејан Митровић је погодио пречку. Шездесет секунди касније, Игор Плавшић је убацио лопту на петерац, где се одлично снашао Предраг Марковић и окружен тројицом играча успео да је пребаци преко линије – 2:0.
Стечени капитал, омогућио је Јарачанима мирнију игру у наставку. Са крилних позиција, Плавшић и Митровић, задавали су највише проблема гостима, а било је простора и за четворицу бонуса, који су добили шансу током завршних двадесет минута. Један од њих, Стево Дмичић, у понедељак ће да пређе праг пунолетства, а поверење тренера Синише Тодоровића, оправдао је у надокнади времена, када је са ивице казненог простора, подесио нишан.
М. Менићанин


ФОТО: Младост БЈ