Вошина рођенданска победа за Европу, Чукарички пао на „Карађорђу“!

Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине победили су екипу Чукаричког резултатом 3:2 у 26. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Зукић у петом, Урош Николић у 14. и Лазаревић у 82. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић, Бјековић, Витас (од 80. Љубисављевић), Траоре, Лазаревић, Зукић (од 71. Буснић), Топић, Чумић (од 90. Јеличић) , У. Николић (од 71. Малбашић), Симић, Н. Николић (од 71. Барај).

Чукарички: Белић (од 84. Мићовић), Тошић, Доцић, Стевановић, Томовић (од 65. Стојановић), Панков, Сисоко (од 65. Миладиновић), Бадамоси (од 59. Спасојевић), Дрезгић, Лучић, Овусу (од 84. Аганспахић).

Пред почетак утакмице Мирку Топићу је уручен урамљен дрес Војводине са његовим презименом и бројем 100 на леђима, с обзиром на то да му је ово била јубиларна стота утакмица у првом тиму „старе даме“, а дрес му је уручио директор омладинске школе „Илија Пантелић“, Душко Грујић.

Након тога, представница компаније Mozzart Bet Јована Ђулибрк је уручила плакету и хуманитарни чек на 50.000 динара Дејану Зукићу као најбољем играчу 24. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије, а он је одлучио да тај новац проследи за лечење седмогодишњег Новосађанина Милоша Ћелапа који болује од леукемије и потребна му је транплантација коштане сржи у иностранству.

Воша је одлично отворила меч и повела већ у петом минуту. Чумић је извео корнер са леве стране, а Зукић са прве стативе главом погодио први угао за 1:0.

Већ у 14. минуту, домаћи тим је стекао два гола предности, после контре и лоше реакције одбране Чукаричког, Чумић је украо лопту и одложио је до Уроша Николића који је ухватио полуволеј и искоса са десне стране погодио за 2:0.

Након другог гола, темпо игре је опао, Чукарички је преузео иницијативу, али је и Војводина поставила одлично линије одбране и ривала држала далеко од опасне зоне. Највећа опасност по гол „старе даме“ био је Овусу, који је стварао доста проблема Лазаревићу, али није успео озбиљније да угрози гол Царевића.

До одласка на одмор, Зукић је покушао маказице са ивице шеснаестерца, међутим, недовољно снажно за голмана Белића.

Воша је прва припретила и у наствку, у 55. минуту најпре је Урош Николић одлично прошао по десном боку и пронашао Зукића који није најбоље захватио лопту, а у наставку исте акције у шанси се нашао и Симић, чији је ударац изблокиран пред голом.

На истеку часа игре Симић је имао нову шансу, прихватио је одбијену лопту и са ивице шеснаестерца шутирао преко гола.

Чукарички је успео да изједначи из првог озбиљнијег напада у наставку, у 66. минуту, после центаршута са леве стране, Витас је избио лопту право на ногу Тошића који је из прве пребацио Царевића и погодио сам горњи леви угао за 2:1.

У 72. минуту Чукарички је изједначио резултат. После прекида Доцића са леве стране, Панков је био највиши у скоку и главом савладао Царевића за 2:2.

Када је деловало да су гости преузели контролу утакмице, Војводина је успела да се врати и поново поведе. Малбашић је маестрално проиграо Лазаревића који је побегао по левој страни и погодио први угао за велико славље домаћих навијача.

Воша је до краја успела да сачува предност и дође до велике победе против директног ривала у борби за Европу, те је сада пета на табели са 46 освојених бодова.

Поделите са другима!

Go to Top