Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Играчи РФК Нови Сад су пред меч изашли у мајицама подршке за тешко повређеног кадета нашег клуба Николу Познића, који је доживео прелом обе потколеничне кости. Млади фудбалер је успешно оперисан и сада га очекује дуг период опоравка и повратак на терен.

Овим гестом започета је утакмица 23. кола Прве лиге Србије између Новог Сада и Слободе, која је завршена ремијем 0:0.

Састави:

РФК НОВИ САД: Елесин, Миловановић, В. Балабановић (од 85. Милосављев), Вујаклија (од 50. Младеновић), Кокир, М. Балабановић (65. Јовановић), Милошевић, Живковић (од 65. Сердар), Јокић, Мажић, Камара.

СЛОБОДА: Вукашиновић, Рашковић (од 80. Старчевић), Ђукић, Ђ. Глишовић, Бачанин (од 80. Гајић), Р. Глишовић, Голубовић, Петровић (од 80. Вукоје), Јовановић (од 33. Ристић), Миличић, Станојевић.

РФК Нови Сад није успео да настави победнички низ, пошто је у мечу против Слободе из Ужица као домаћин ремизирао без голова. Канаринци могу да жале за пропуштеним приликама поготово у првом и почетком другог полувремена, а захваљујући одличном голману Владану Елесину који је у неколико наврата маестрално одбранио нису кажњени за промашаје. Екипа са Детелинаре ни у петом узастопном мечу није примила гол.

РФК Нови Сад је у овај меч ушао као велики фаворит, поготово због резултата из претходна три кола, када су остварили исто толико победа. Тренер Бранко Жигић је направио неколико измена у односу на последњи меч против Графичара, па је тако уместо Леандра, шансу добио искусни Миловановић, који је у тандему са Огњеном Мажићем одлично одрадио посао. Нови Сад је стварао шансе, покушавали су да дођу до гола, али нису успели да пронађу пут до мреже. Гости су играли дефанзивно, а користили су сваку прилику да угрозе Владана Елесина, који је и у овом мечу показао да се налази у одличној форми.

Почетком другог полувремена РФК Нови сад је кренуо на све или ништа. Бранко Жигић је направио неколико измена, које су мало пробудиле тим , али и навијаче на трибинама. Улазак капитена Бранислава Јовановића и Луке Сердара је донео промене, јер су управо у наредних десет минута канаринци најозбиљније претили. Одличну прилику пропустио је Младеновић у 74. минуту и није искористио одличну асистенцију коју му је послао Милан јокић, који је одиграо још једну маестралну партију и показао да ће бити велико појачање. У финишу меча гости из Ужица су имали две пирлилке да казне домаћина за промашаје, али је Владан Елесин, поново изашао као победник.