Време читања: 2 минута

ИВАН ЈАКОВЉЕВИЋ, ПОСЛЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ КАРИЈЕРЕ У ЧЕТИРИ ДРЖАВЕ, ЗАДУЖИО ДРЕС МЛАДОСТИ ИЗ БАЧКОГ ЈАРКА

Приликом склапања кадровског мозаика за пролећне битке на војвођанском ”Југу”, руководство Младости из Бачког Јарка, испунило је жељу стручног штаба, ангажовањем искусног штопера Ивана Јаковљевића (33). Током богате каријере, момак рођен у Приштини, бранио је боје ЧСК Пиваре, Звијезде (Градачац) и Радника из Бијељине у чијем дресу је освојио Куп БиХ, уз интернационално искуство и на теренима у Мађарској и Албанији. На Ливадицу је дошао из Вутекс Слоге (Вуковар), уписавши максималну минутажу после два пролећна кола.
-Затекао сам пуно младих играча, окупљених око истог циља, а то је пласман у мирним водама. ”Југ” је најквалитетнији од све три групе Војвођанске лиге, па ми је био додатни изазов да се опробам у плаво-белом дресу. На сваком кораку је приметно да је Бачки Јарак фудбалска средина, стартовали смо са половичним учинком, али верујем да ћемо се стабилизовати у наставку првенства и бодове освајати у континуитету – каже Иван Јаковљевић.
Његово искуство је драгоцено за екипу са плејадом играча рођених 2003. и 2005. године. Мирноћа у командовању одбрамбеном линијом улива сигурност саиграчима.
-Младост је клуб богате традиције, некадашњи члан Прве Б лиге. По свим параметрима заслужује бар статус српсколигаша, али актуелни тренутак је другачији. Потребно је да се поклопи пуно коцкица да би дошло до искорака ка већој сцени. Лига са девет бивших српсколигаша је захтевна, борба за прво место подједнако је интересантна, као битке за очување статуса. Не сме да буде грешке на домаћем терену, изгубљене бодове није лако надокнадити у улози госта.
Јарачани су после пораза од Шајкаша 1908 (0:1), победили Раднички из Шида (3:0). Предстоји гостовање у Ердевику, затим меч са Доњим Сремом 2015. Прва половина априла доноси излазак на мегдан Ветернику и општински дерби против Слоге.
-Имамо одличну атмосферу у свлачионици, сачуваће је само добри резултати. Способни смо да се са свима ухватимо у коштац, али свако од нас мора да пружа максимум. Импровизације не пролазе у ситуацији када је битан сваки бод, кроз настојања да одржимо безбедну дистанцу у односу на зону испадања. Закувало се на зачељу, нико не жели да буде испод црвене линије, то повећава улог у сваком мечу.
Штоперски тандем чини са дванаест година млађим Милорадом Кнежевићем, који се опоравио од тешке повреде и поново је на терену.
-Само је Драгомир Вукобратовић старији, и то годину дана и две седмице. Не смета ми што сам међу искуснијима у тиму, по енергији и вољном моменту осећам као да имам десет година мање. Чуо сам пуно утисака о општинским дербијима са Слогом, једва чекам да будем актер половином априла, али до тада предстоје три утакмице и морамо да их одиграмо као да је бараж – истакао је Иван Јаковљевић.
М. Менићанин

БРАТ СЛОБОДАН У ЗРИЊСКОМ

На понос оца Небојше, обојица синова су изградили успешне каријере. Брат близанац Слободан је од сезоне 2016/2017 стандардни првотимац Зрињског из Мостара, актуелног првака БиХ. Претходно је био у Спартаку, Раднику (Бијељина), Инђији, Новом Пазару… Иван је пет минута старији.