Време читања: < 1 минут

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

У 24. колу Прве лиге Србије РФК Нови Сад поражен је у гостима од екипе Радничког са Новог Београда резултатом 1:0 (0:0).

САСТАВИ:

РАДНИЧКИ (НБ): Чубраковић, Матејевић, С. Лукић, Илић, Секулић, Којић, Марјановић (од 81. Ихарош), Андрић (од 70. М. Лукић), Нуредини, Гордић (од 88. Глушчевић).

НОВИ САД: Елесин, Мажић (од 46. Благојевић), Леандро, Миловановић, В. Балабановић (од 46. Милосављев), Јокић, М. Балабановић (од 84. Милисављевић), Радивојевић, Живковић, Кокир, Младеновић (од 70. Сердар).

На данашњој утакмици против екипе Радничког, РФК Нови Сад претрпео је први пораз у пролећном делу сезоне. Арбитар Милетић је проценио да је судар главама Јокића и Илића био за пенал, одлуку је донео уз задршку и консултацију са помоћником Радовановићем док се играчима указивала помоћ. Сигуран са беле тачке био је Славко Лукић за победу Радничког.

Пет минута после првог пенала, Радничком је досуђен и други једанаестерац. Штопер Новог Сада Миловановић је зауставио лопту руком после ударца Младена Лукића и био је то други жути картон за искусног дефанзивца. Извођач другог казненог ударца био је Гордић, који је на срећу екипе Новог Сада био непрецизан те није искористио прилику да повећа резултатску разлику.

Новосађани су могли до изједначења после доброг шута Радивојевића из даљине и две прилике Кокира. Прво је изблокиран у кључном тренутку, а затим слабо шутирао главом после корнера.

Нови Сад је после првог примљеног гола овог пролећа поражен, где можда није заслужио да изгуби јер су у одбрани поново одлични били Леандро и Радивојевић.