Време читања: 2 минута

МИЛОРАД КНЕЖЕВИЋ, ШТОПЕР ЈАРАЧАНА, РЕЖИРАО ПРЕОКРЕТ У ЕРДЕВИКУ

Упркос резултатском минусу из првог полувремена, фудбалери Младости, освојили су три бода у Ердевику. Био је то други тријумф Јарачана на гостовањима, а и претходни пут, када су победили Раднички (НП), позлатио им се идентичан резултат – 2:1. Поглед на табелу, посматрано из угла плаво-белих, полако добија све лепши оквир.
-Попели смо се два степеника, после две везане победе. Успех у Ердевику има посебну вредност, јер је остварен на терену једне од најбољих екипа у лиги. Показали смо психолошку стабилност, није нас пореметило вођство домаћина, па смо у наставку преокретом награђени за уложени труд и борбеност – каже Милорад Кнежевић.
Штопер рођен 2001. године, вратио се на терен после вишемесечне паузе, због повреде, а његов гол је одлучио победника. Претходно је за изједначење био прецизан Игор Плавшић, уз асистенцију Предрага Марковића.
-Био је то првенац у сениорској конкуренцији, постигнут ногом коју сам оперисао. Први пут, одбрана Слоге је отклонила опасност. Поново је Дејан Митровић упутио центаршут, а на одбитак од пречке сам реаговао без много оклевања, јер сам био у гужви и постојала је могућност да ударац буде блокиран.
Током припрема за пролећну етапу сезоне 2020/2021, на тренингу, страдали су му предњи укрштени лигаменти и менискус. Летос се поново повредио, па га јесенас није било у конкуренцији.
-Под надзором Веселина Секуловића је протекао период опоравка. Тежак период сам оставио иза себе, јер повреда предњих укрштених лигамената је нешто најтеже што може да задеси спортисту. Минули припремни период сам пребродио без проблема и уписао максималну минутажу после три пролећна кола.
У тандему са дванаест година старијим Иваном Јаковљевићем има задатак да допринесе стабилности одбрамбене линије.
-Одлично функционишемо, Јаковљевић је искусан играч, интернационалну каријеру је изградио у четири државе. Срце ми је пуно, због повратка на терен и очекујем да пролећни резултати донесу дуплу дозу задовољства. Пуно нам значи победа против Ердевичана, требало би да представља замајац за нове радости.
Јарачани су домаћини Доњем Срему 2015, потом гостују Ветернику, а 8. априла на Ливадицу долази комшијска Слога.
-Јесенас смо на домаћем терену уписали четири минуса и потрошили кредит. Сваки меч је бараж, морамо да будемо концентрисани током свих 90 минута. Пећинчани имају бод мање, биће тешко, али уз озбиљан приступ и подршку најбољих навијача у лиги, циљ је достижан. Желимо да победом задржимо курс ка мирним водама – рекао је Милорад Кнежевић.
М. Менићанин

ВЕТЕРАНИ СА СЛОВЕНЦИМА

Субота ће бити фудбалски дан у Бачком Јарку. У предигри окршаја са Доњим Сремом 2015, ветерани Младости одиграће пријатељски меч са Ковинаром из Марибора (11,30 часова). Јарачани су у октобру гостовали у Словенији.