Време читања: 2 минута

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Јединство – Слога (Т) 2:1 (1:0)

Руменка – Гледалаца: 250. Судија: Никола Тодоровић (Сремска Митровица) 6,5. Стрелци: Јелић у 22. и Трпчевић у 77. за Јединство, Крајновић (из пенала) у 90+2. за Слогу. Жути картони: Сендерак (Јединство), Марић, Пастор (Слога).

ЈЕДИНСТВО: Марковић 6,5, Шавија 6,5 (од 77. Странић -), Јелић 7,5, Ђекић 7, Зирић 7,5, Топић 6,5 (од 77. Самарџић -), Петровић 7 (од 56. Трпчевић 7,5,), Јањић 6,5, Иван 7, Јовишић 7, Сендерак 7.

СЛОГА: Војводић 6,5, Марић 6, Пастор 6,5, Томић 6,5, Буквић 6, Крајновић 7, Ђ. Пролић 6, Караћ 6, Борић 6, Радонић 6 (од 46. Марјановић 6,5), Б. Пролић 6.

Играч утакмице: Јелић

Диктирали су домаћи темпо од првог минута, претили свим оружјима, а до гола стигли су у 22. минуту. Фаулиран је Петровић, Јелић је узео лопту, одапео стрелу, лопта је закачила Бора Пролића у зиду, променила правац и преварила Војводића – 1:0. Предност је могла бити убедљивија, на пас Јовишића Топић се спетљао пред голом Темеринаца, Сендерак је слабо гађао главом, бележи се и неуспели Јањићев лоб.

Тренер Давидовић желео је да тргне екипу, убацивши у игру Марјановића, који је пропустио добру прилику, изједначење је спречила одбрана Руменчана отклонивши опасност са гол-линије.

Слога сматра да је оштећена у 76. минуту, а поништен је погодак Роберта Пастора, због офсајда. Корнер је изведен са десне стране, на повратној био је Борић, шутирао, покушај младог везисте одбио се од противничког играча до петерца, све је то одлично испратио искусни бек и у пуном трку сместио лопту иза линије. Док су гости протествовали, атак по левој страни искористили су Руменчани, а суфицит је подуплао агилни Трпчевић.

Пред последњи звиждук, Крајновића је оборио Марковић за пеналтик, нападач је преузео одговорност и псотавио коначан исход – 2:1.