Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

У 26. колу Прве лиге Србије Нови Сад поражен је од екипе Металца из Горњег Милановца на гостовању, резултатом 1:0 (1:0).

Стрелци: Максимовић у 21. минуту за Металац

САСТАВИ:

МЕТАЛАЦ: Мирковић, Николић (од 38. Булатовић), Нешић (од 72. Петронијевић), Фићовић, Милошевић, Абах (од 86. Здравковић), Шкорић, Вујчић, Максимовић (од 86. Марковић), Милошев (од 72. Стевић), Жакула.

НОВИ САД: Елесин, Миловановић, Радивојевић, В. Балабановић, Младеновић (од 46. Сердар), Пинто, Кокир (од 10. Милосављев), М. Балабановић, Живковић (од 72. Милисављевић/ од 80. Влалукин), Благојевић, Јокић (од 72. Реган)

РФК Нови Сад је доживео пораз на гостовању против Металца и наставио серију без тријумфа (четири меча). Поново екипа са Детелинаре није имала среће, пошто је имала више од игре, али и већи број изгледних прилика. После овог пораза, а тријумфа Инђије РФК Нови сад је дошао на позицију пет, четири кола пре краја регуларног дела.

Канаринци су кренули знатно агресивније, висок пресинг је изненадио домаћина, али је Металац био тај који је први изненадио с неколико брзих транзиција и полушанси. Врло динамична игра прекидана је због неколико дужих медицинских интервенција током првих 20 минута, а прву изразиту прилику у 21. минуту искористио је Максимовић, соло продором и шутом који је завршио иза Елесина за 1:0. У другој половини првог дела сусрета, упркос жучној борби на средини терена, није било разлога да голмани превише страхују.

Друго пулувреме поново су гости кренули с високим пресингом и опет је Металац први конкретније припретио у 54. минуту, најпре шутом Шкорића после корнера, а потом и Милошевића. Гости су замало изједначили у 57., када је Сердар прецизно гађао с дистанце, али је Мирковић одличном парадом сачувао мрежу. Елесин је с друге стране био спретан у 64. минуту, после корнера с десне стране, ухвативши лопту коју је Фићовић упутио главом. Абел је у 71. упутио ударац с двадесет метара, који је завршио тик изнад пречке гостију, док је на другој страни припретио Сердар, али непрецизним шутом поред стативе. До краја у 95. минуту није било већих прилика иако је Нови Сад имао иницијативу у завршници.