Време читања: 3 минута

СЛОГА ИЗ ТЕМЕРИНА НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ” БЕЗ ПОБЕДЕ ШЕСТ КОЛА

Рачунајући и финиш јесење етапе на војвођанском ”Југу”, фудбалери Слоге из Темерина, у серији су од шест мечева без победе. Последњи пут, радовали су се првог викенда новембра, када су победили у Ветернику (2:1), а после тога су освојили само три бода, кроз ремије са Хајдуком (0:0), Радничким (НП) и Слободом (по 1:1).
У пролећне битке, црвено-бели су ушли са добром бодовном залихом, остављајући већи простор за форсирање младих снага. На старту су изгубљена два бода у двобоју са Пазовчанима, који су реми изборили у четвртом минуту надокнаде. Без петорице играча, Темеринци су у Руми, седам дана касније, уписали пораз од кога још бриде образи, уз недостатак енергије и идеје у погледу начина да се заустави рафал стрелаца Словена – 0:5. Ни прво полувреме меча са Слободом није било бајно, али резултатски минус је истопљен бољом игром у другом полувремену, па је бод био раван тријумфу.
Минулог викенда, упркос израженој жељи, није срушена негативна традиција из утакмица са Јединством, јер Руменчани су наставили да побеђују Слогу у улози домаћина, а када гостују у Темерину освоје најмање бод, као у претходна три окршаја. Остао је горак укус, због поништеног гола капитена Роберта Пастора, на интервенцију помоћног судије, при чему Темеринци, наглашавањем уверења да су оштећени, не желе да умање вредност победе ривала.
Предстојећи испит са Дунавом представља прекретницу у ситуацији када се ”Југ” искристалисао на два дела. У горњем делу су екипе чији салдо је изнад 30 освојених бодова, док Слога предводи доњу половину, где доминира колона од пет тимова, које раздвајају само три бода. Победа би донела психолошки мир пред комшијски дерби у Бачком Јарку, док би другачији епилог створио одређени притисак, иако се црвена линија налази на дистанци од дванаест корака. У овом тренутку, само имењаци са зачеља, Раднички из Шида и Нове Пазове, имају дуже серије без победе од Темеринаца.
Слога је са Дунавом војевала и у српсколигашким данима, када су им се путеви укрстили 12 пута, уз скоро изједначен скор од шест победа Темеринаца и пет славља ”аласа” из Старих Бановаца. Сличан тренд, настављен је и по обостраном губитку српсколигашке визе, па су, као војвођански лигаши, одиграли три меча, са по једном победом и ремијем без голова у Темерину, 30. априла прошле године.
Дунав има два бода мање, а током прилазног рока, ангажовао је 16 нових играча, највише од свих тимова војвођанског ”Југа”. За Темеринце није непознаница, зато су и свесни тежине задатка који их очекује. Вероватно би били спокојнији да могу да рачунају на Стефана Бановића, кључну карику на средини терена, али одлични везиста не успева да се избори са повредама, при чему је играјући ровит више себе оштетио, него што је саиграчима помогао.
Ако неко познаје лигу, онда је то тренер Мирко Давидовић, па бодри играче и припрема тактику која ће, надају се навијачи, донети осећај радости, последњи пут доживљен почетком, сада већ у сећању, избледелог новембра.
М. Менићанин

БАЛАБАН: ПОТРЕБАН ПОЗИТИВАН ИМПУЛС

Јован Балабан, председник Слоге, истиче да верује да ће екипа пребродити резултатску кризу и вратити се на победнички колосек:
-Нисмо били задовољни суђењем на пролећној премијери, а доста полемике изазвао је и поништен гол против Јединства. Не желимо да дижемо прашину, верујемо да грешке нису намерне. Надам се да после меча са Дунавом неће бити разлога да причамо о судијским одлукама. Имамо младу екипу, потребан је један позитиван импулс да би се вратила у жељени ритам.


ФОТО: Бановић и Томић/М. Менићанин