Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА 

Фудбалери Војводине победили су на свом „Карађорђу“ екипу Партизана резултатом 2:1 у дербију 28. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Малбашић у 53. и Немања Николић у 84. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић, Јеличић, Љубисављевић, Траоре, Лазаревић, Зукић (од 77. Милосављевић), Топић, У. Николић (од 64. Симић), Милошевић (од 64. Н. Николић), Чумић (од 82. Буснић), Малбашић (од 77. Барај).

Партизан: Стевановић, Живковић, Вујачић, Марковић, Урошевић, Фејса, Колорадо (од 60. Пантић), Мениг (од 66. Јевремовић), Натхо (од 66. Баждар), Јовић, Рикардо.

Партизан је имао прву шансу на мечу, у петом минуту после центаршута са десног бока, Јовић је главом гађао преко пречке и то је била једина прилика гостујуће екипе.

Воша је узвратила у деветом минуту, после грешке Вујачића и брзог напада и центаршута са леве стране, Зукић је главом погодио спољни део мреже.

Уследила је борба на средини терена, без изразитих шанси и прилика, све до 22. минута, када је Зукић гађао са дистанце, Поповић је на кратко одбио лопту, на коју је налетео Малбашић, али је поново интервенисао голман Партизана.

До одласка на одмор, Воша је имала једну контру после грешке Љубормира Фејсе, и ситуацији три на два, у последњем тренутку интервенисао је Јовић.

Воша је много боље отворила друго полувреме и повела после сјајног соло продора Николе Чумића, који је махерски пребацио читаву одбрану Партизана, а Малбашић са петерца главом матирао Стевановића за 1:0!

Након вођства, Воша се одлично поставила у фази одбране и држала ривала далеко од гола, па већих прилика пред голом Царевића није било ни у наставку.

Партизан је први ударац у оквир Вошиног гола имао тек у 72. минуту када је Урошевић са дистанце шутирао недовољно снажно да би савладао добро постављеног Царевића.

У 75. минуту Вељко Симић је оборен у шеснаестерцу гостујућег тима, али су арбитар Јовановић и његове колеге из ВАР собе проценили да није био прекршај за казнени ударац.

У 79. минуту Партизан је имао прву и најбољу шансу на мечу, Милосављевић је вратио лопту ка голу коју је пресекао Баждар и шутирао, али је Царевић одлично интервенисао.

Пет минута касније Воша је решила све дилеме око победника после одличне контре резервиста. Симић је украо лопту и побегао по левом боку и потом правовремно проиграо Немању Николића који је ударцем из прве од стативе погодио за 2:0!

У 90. минуту Пантић је постигао погодак из слободног ударца са 20 метара за 2:1.

До краја није било промене резултата, Воша је освојила велика три бода и сада је пета са 50 бодова, али са четири бода мање од Партизана.