Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА: РФК НС-1921 – РАДНИЧКИ (СМ) 1:4

Јуче у Челареву Нови Сад претрпео је тежак пораз од госта из Сремске Митровице којим је тренутно изгубио и позицију на табели која води у бараж за Суперлигу Србије.

Шеф стручног штаба РФК-а Бранко Жигић сматра да његова екипа није била довољно спремна и дисциплинована за овај дуел, те да је пораз самим тим још тежи.

– Честитам колеги на победи и на игри коју је Раднички приказао. Нећу да тражим оправдања у поразу, иако смо били без неколицине стандардних играча, Милосављева, Кокира, Леандра, Вујаклије, за нас јако битне играче. Мислим да нисмо били довољно спремни и довољно дисциплиновани, поготово у првом полувремену. Знали смо да нам прети велика опасност од добре транзиције Раничког. То смо припремали целе недеље, упозоравао сам екипу, међутим из тих ситуација смо добили голове, самим тим пораз је још тежи. Искључиво је мој пораз, моја кривица и спреман сам да станем иза ње – рекао је Жигић.

За екипу Новог Сада друго полувреме изгледало је много боље, стварале су се шансе, играло се отворено и Канаринци су били врло близу другом голу, међутим у 84. минуту Ђорђевић је ставио тачку на ову утакмицу постигавши четврти гол за екипу Радничког.

– Друго полувреме смо направили неке измене, били смо за нијансу ближи голу, можда и бољи, резултатски не, јер је Раднички постигао гол и у другом полувремену. Сматрам да смо са другим голом у другом полувремену могли можда мало и да закомпликујемо утакмицу, међутим нисмо успели и на крају отишли у дубок пораз. Тежак пораз за нас, пораз који долази у незгодном тренутку, пораз који се дешава први пут у Челареву од кад играмо и пораз који на који моји сарадници, моји играчи и ја морамо бити спремни. Треба нам један позитиван резултат да изађемо из ове кризе. До њега можемо доћи само радом и само на терену, никако другачије – закључио је Жигић.

Амбиције екипа су сличне, и једна и друга екипа желе да се нађу у месту баража, а прилику за излазак из резултатске кризе Нови Сад ће имати већ у среду када гостује екипи Мачве.