Време читања: 2 минута

БЕЗ ПРИТИСКА У КОМШИЛУК

Лакнуло је фудбалерима Слоге из Темерина, после победе у двобоју са Дунавом (3:2), чиме су прекинули серију од шест мечева без славља. Темеринци на конту имају 28 бодова, па мирније настављају трку међу војвођанским лигашима ”Југа”.
Роберт Пастор, капитен црвено-белих, због картона, није био на позицији левог бека, где га је заменио штопер Немања Томић, али враћа се у тим за општински дерби у Бачком Јарку.
-Теже је гледати са трибина, него бити на терену, поново сам се у то уверио. Били смо обазриви пред меч са Дунавом, постојала је доза притиска, али изборили смо се с тим и уписали бодове. Лакше дишемо, расположење међу играчима је на вишем нивоу. Даћемо све од себе да будемо на висини задатка и у комшилуку – каже Роберт Пастор.
Темеринце охрабрује добра форма бонуса Ђорђа Пролића и Драгана Борића, уз препознатљив голгетерски рукопис одличног нападача Душана Крајновића. Са друге стране, због повреде је неизвестан Стефан Бановић, а картони су из конкуренције елиминисали Ненада Марјановића.
-Притисак је на ривалу, покушаћемо то да искористимо за позитиван резултат. Више бодова смо освојили на домаћем терену, у дефициту смо по питању учинка у гостима, па покушавамо да поправимо тај сегмент. Биће доста навијача оба клуба, лепше је играти у таквом амбијенту.
Јесенас су црвено-бели брзо стекли недостижан капитал за убедљив тријумф (5:1), а радо се сећају и претходног гостовања на Ливадици, када је Дарко Грујић одиграо меч живота, постигавши сва четири гола.
-Не осврћемо се уназад, то су лепе успомене, али неће нам донети превагу. Само храбар и озбиљан приступ може да донесе активну улогу у окршају са Јарачанима. Очекујем тежак и неизвестан меч, верујем да ће све протећи у коректним тоновима, као и претходних година – истакао је Роберт Пастор, капитен Слоге.
Мирко Давидовић, тренер Слоге, као играчка легенда Младости, поново ће се појавити на Ливадици, где је са капитенском траком, септембра 2008. године, ставио тачку на каријеру дугу 29 година.
М. Менићанин

КРАЈНОВИЋ ПРВИ ПУТ АКТЕР

Душан Крајновић је брзо стекао симпатије навијача. Слога дуго није имала нападача таквих карактеристика, а бивши играч Радничког (Шид) задаје главобољу противничким дефанзивцима.
-Први пут бићу актер општинског дербија. Саиграчи су ми причали о дражи коју доносе мечеви са Јарачанима. После победе над Дунавом, скинули смо велики терет с леђа и нисмо без шанси у Бачком Јарку – рекао је Душан Крајновић.


ХРАБРО У ДЕРБИЈУ: Роберт Пастор (десно) ФОТО: Ј. Грлић