Време читања: < 1 минут

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА: ТСЦ – ВОЈВОДИНА 1:1

Тренер Војводине Радослав Батак сматра да је боља игра у другом полувремену допринела да његов тим освоји бод у дербију са ТСЦ-ом.

Фудбалери „старе даме“ ремизирали су данас у Бачкој Тополи резултатом 1:1, а Батак је посебно истакао промену у игри своје екипе у другом полувремену.

– Нисам задовољан игром у првом полувремену, каснили смо са изласком на лопту, каснили смо са одлукама. Знали смо колико је ТСЦ опасан, али ми смо у другом полувремену заиграли боље. Енергетски смо деловали боље, али генерално морамо и можемо боље. Све честитке мом колеги на одличној игри, а ми на крају морамо да будемо задовољни овим бодом – рекао је Батак.

Он је објаснио своје тактичке одлуке и приступ игре у првом и другом полувремену.

– У другом полувремену смо заиграли много слободније, без притиска да ли ћемо правити грешке. Томе доприноси важност утакмице, чињеница да је дерби, и то ствара притисак. Наш план је био да играмо у пресингу 5-3-2, али у другом делу смо били ближи лопти и бржи у доношењу одлула. Када смо се ослободили, ти исти играчи су били на терену и у 60. минуту и били су много бољи, јер је фудбал ствар тајминга, и зато су важни концетрација, глава и доношење правих одлука – закључио је Батак.

У наредном колу Војводина у уторак у 16 часова дочекује Нови Пазар.