Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА 

Фудбалери Војводине ремизирали су у гостима са екипом ТСЦ-а резултатом 1:1 у 29. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Једини погодак за Војводину постигао је Урош Николић из пенала у 90. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

ТСЦ: В. Илић, Стојковић, Јовановић, Милосављевић (од 71. Ћалушић), Стојић, Цветковић, Петровић, Л. Илић, Ђаковац, Ратков (од 71. Вукић), Цветиновић.

Војводина: Царевић, Љубисављевић, Јеличић, Траоре, Лазаревић (од 73. Симић), Топић, Зукић (од 81. Милошевић), У. Николић, Чумић, Малбашић (од 73. Барај), Н. Николић (од 81. Милосављевић).

ТСЦ је преузео иницијативу од почетка утакмице и диктирао темпо, док је Воша чекала шансе из контри. Први пут су изабраници Радослава Батака и припретили, у 13. минуту Чумић је претрчао чуваре по левом боку и пронашао Немању Николића на другој стативи, али је нападач Воше шутирао поред стативе.

ТСЦ је повео из прве праве шансе и то после прекида у 17. минуту, Илић је центрирао искоса са леве стране, а Ратков побегао одбрани, пре свих Траореу и савладао Царевића за 1:0.

Уследио је нешто мирнији период меча, у ком је ТСЦ и даље био конкретнији и организованији у изградњи својих напада, али без изразитих прилика.

Воша је још једном успела да припрети преко Николића, овај пут нападач Воше је главом гађао у 43. минуту, лопта је отишла преко гола.

Гостујући тим је у наставку заиграо агресивније од самог почетка и одмах је припретио Топић, чији је ударац завршио преко гола. ТСЦ је прву шансу у другом полувремену имао у 56. минуту када је Илић искоса са леве стране шутирао директно у Царевића.

Ж

Три минута касније поново је Воша била опасна пред голом, Урош Николић је центрирао са левог бока, а Зукић гађао главом, лопта је прошла поред стативе.

Како је време одмицало, Воша је била све конкретнија и офанзивнија, у 70. минуту Урош Николић је унео лопту у средину са левог бока и шутирао замало поред стативе.

Тренер Војводине Радослав Батак најавио је још већу офанзиву увођењем Симића и Бараја уместо Малбашића и Лазаревића, а потом су ушли и Милосављевић и Милошевић.

У финишу меча дошло је до спорне ситуације, Ћалушић је у жељи да интервенише сам себе погодио у руку у свом шеснаестерцу, уследила је асистенција из ВАР собе и главни судија је показао на белу тачку. Одговорност је преузео Урош Николић који је био прецизан за 1:1.

У надокнади времена, ТСЦ је имао стопостотну шансу, после контре, Цветковић је центрирао оштро кроз петерац, лопта тик поред стативе.

У последњим тренуцима меча, након новог прекида, лопта се одбила до Стојковића који је шутирао и савладао Царевића за 2:1, али је након ВАР асистенције показано да је погодак нерегуларан због офсајд позиције.

Воша је остала пета са 51 бодом, а у наредном колу у уторак од 16 часова дочекује Нови Пазар.