Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ У ОПШТИНСКОМ ДЕРБИЈУ ДОЧЕКУЈУ СЛОГУ ИЗ ТЕМЕРИНА, ПОБЕДА ЈЕДИНА ОПЦИЈА

Са жељом да се реванширају за јесењи убедљив пораз, фудбалери Младости из Бачког Јарка, у општинском дербију, угостиће Слогу. Темеринци су јесенас победили (5:1) и тренутно су шест бодова испред Јарачана на табели војвођанског ”Југа”.

Милош Ковачевић (25), капитен плаво-белих, један је из плејаде играча, који су бранили боје оба клуба. Између комшија нема тајни, карте су отворене и треба очекивати представу за сладокусце.

-После две везане победе против Шиђана и Слоге из Ердевика, нисмо успели да наставимо позитиван низ. Поразима од Доњег Срема 2015 и Ветерника, када се стрелци нису прославили, дошли смо у ситуацију да је победа императив у општинском дербију. Тренутак је да покажемо победнички карактер – каже Милош Ковачевић.

На Ливадици се очекује добар одзив навијача, не само из темеринске општине, већ из целог Јужнобачког округа, јер су мечеви најближих комшија одувек били магнет, без обзира на форму и пласман.

-Из лиге ће да испадну два клуба, девет корака смо изнад црвене линије и док теоретски не ударимо печат, нисмо завршили посао око опстанка. Тако размишљамо уочи сваке утакмице, али понекад се не поклопе све коцкице и изостане жељени сценарио. Превише бодова смо изгубили на свом терену, тријумф је једина опција, а такав епилог очекују и навијачи.

Током српсколигашких дана, Младост и Слога, одиграли су 12 мечева. На ”Југу”, почев од сезоне 2019/2020, копља су укрстили шест пута, уз изједначен скор од по две победе, два ремија и пораза.

-Имајући у виду да нас после меча са Темеринцима очекује гостовање Хајдуку, кандидату за пласман у виши ранг, рачуница је јасна. Имамо добре појединце, способне да дерби преломе у нашу корист. Све полази од чврсте одбране, даћемо све од себе да мрежа остане мирна, а од стрелаца очекујем да окончају пост од 180 минута – рекао је Милош Ковачевић, капитен Младости.

М. Менићанин

МИТРОВИЋ: ОФАНЗИВОМ ДО БОДОВА

Највећа опасност по гол Слоге прети од првог стрелца Предрага Марковића, бившег играча Темеринаца, али и од крилних нападача Дејана Митровића и Игора Плавшића, чије брзинске способности подгрејавају оптимизам по питању исхода.

-Желимо да се вратимо у победнички ритам и да обрадујемо навијаче. Очекујем леп амбијент, нашу добру игру и победу над комшијама. Офанзивом ћемо тражити пут до циља – поручио је Дејан Митровић.


ТРИ БОДА НА НИШАНУ: Милош Ковачевић ФОТО: Ј. Грлић