Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА 

Протекле недеље због лоших временских услова у целој Србији, утакмице 28. кола Прве лиге Србије одложене су са првенствено планиране среде на викенд. Сходно овоме, фудбалери Новог Сада добили су прилику да мало предахну од густог распореда и боље се припреме за борбу за четврто место на табели у самом финишу регуларног дела сезоне.

– Још једна радна недеља је иза нас. Мислим да нам је добро дошло ово одлагање кола с обзиром на распоред такмичења са којим смо се сусретали у претходних месец дана. Верујем да све екипе и све колеге деле исто мишљење са мном. Очекују нас опет три утакмице за свега седам дана, али мислим да смо се довољно одморили и добро спремили за наредну утакмицу.

Оно на шта треба образити пажњу је да смо у протеклих пет кола узели само два бода, што је јако мало. Сигуран сам да ова екипа, какав квалитет поседује, заслужује много више и оно што могу да кажем, у једној доброј, позитивној атмосфери дочекујемо следећег противника. Оно што недостаје јесте резултат, а знамо сви да од тога и живимо, тако да морамо да се бавимо резултатом већ од сутра – рекао је шеф стучног штаба новосађана Бранко Жигић.

Сутра са почетком од 16 часова на градском стадиону у Шапцу, фудбалери Новог Сада гостују екипи Мачве. Тренутно наш тим прати низ неповољних резлтата где од пет одиграних мечева броје три пораза и два ремија.

– Идемо у госте екипи која игра изузетно добар фудбал. Екипа која је у осам кола изгубила само једну утакмицу. Мачва игра боље као домаћин него као гост. Сигуран сам да нас у Шапцу очекује једна јужно-америчка атмосфера, екипа која је ношена публиком сигурно може много и верујем да нас очекује изузетно много дуела. Ми са друге стране морамо бити максимално дисциплоновани, да покушамо да постигнемо који гол што није била прилика у последњих неколико кола и наравно да покушамо да дођемо до позитивног резлтата. Један позитиван резултат би нам донео много и ја сам сигуран да је сутра дан за то – изјавио је Жигић.

Са тренером Жигићем сложио се и играч Канаринаца Војислав Балабановић који сматра да је Нови Сад много боља екипа него што је приказала последњих пет кола, те да је сутра победа у Шапцу императив.

– Добра радна недеља је иза нас. Мачва је, сећамо се још из прве утакмице, једна добра чврста екипа која игра на резултат и ужива у лепоти игре, а верујем да ће тако бити и сутра. Ми играчи морамо да дамо свој максимум, сваки од нас. Сматрам да смо боља екипа од многих у лиги и наравно да се деси да некад подбацимо као прошли викенд, али сада је време да то поправимо. Идемо сутра да се надигравамо и очекујемо три бода – рекао је Балабановић.