Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови Сад је прекинуо серију лоших резултата пошто је данас као гост славио против Мачве у Шапцу резултатом 0:1 (0:0)!

САСТАВИ:

МАЧВА: Самуровић, Поповић, Јевтић, Враштановић (од 77. Башић), Делић, Новаковић, Ристивојевић, Бранковић (од 67. Панић), Савковић, Пејовић, Нешковић (од 80. Павић)

НОВИ САД: Елесин, Цуцин, Радивојевић, В. Балабановић (од 90. Влалукин), Обенг, Младеновић (од 86. Милисављевић), Леандро, М. Балабановић, Живковић (од 69. Милосављев), Благојевић, Јокић.

Стрелац: В. Балабановић у 57. минуту из једанаестерца.

Осмех на лице Канаринаца вратио је Војислав Балабановић, који је данас постигао победоносни гол на утакмици. Екипа са Детелинаре је одиграла потпуно два различита полувремена у првом, где су јаком дефанзивом успевали да зауставе нападаче домаћина и у којем је блистао Владан Елесин. У 8. минуту Пејовић је са тешке позиције био за мало непрецизан. После корнера са леве стране у 13. минуту Ристивојевић је високо скочио и шутирао главом под саму пречку, али је Елесин одличном интервенцијом скренуо лопту у корнер. Нешто касније Белић је снажно шутирао из даљине али је лопта прошла поред стативе. Покушао је и Пејовић да погоди циљ али му је лопта ишла иза леђа тако да његов ударац гостујући голман лако зауставио. У 32. минуту шанса се изненада указала Новаковићу који је окрзнуо лопту главом, али је Елесин рефлексно реаговао из непосредне близине и успео да сачува мрежу. Новосађани су дошли до поклон лопте на средини терена али је капитен Ристивојевић исправио грешку и зауставио Јокића пре уласка у шеснаестерац.

У другом полувремену као да је на терен изашао други тим Канаринаца, пошто су одиграли масетрално. На самом старту су запретили из контранапада али је Живковић брзоплето шутирао са ивице шеснаестерца и био непрецизан. У 56. минуту Поповић беспотребно губи лопту на својој половини и при покушају да исправи грешку у самом углу шеснаестерца саплиће Војислава Балабановића који је нешто касније био сигуран извођач једанаестерца. Правог одговора Шапчана на вођство гостију није било. Нападали су стихијски уз доста грешака и у другом делу нису успели да направе ни једну шансу нити да озбиљније угрозе гол гостију из Новог Сада.