Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови Сад је победом против Мачве прекинуо серију лоших резултата. Канаринци су се вратили на прави пут и поново су на четвртом месту које води у бараж за пласман у Супер лигу.

Тренер Бранко Жигић је велики оптимиста пред меч против Лознице и верује да ће његов тим успети да оствари и други тријумф у низу.

– Победа против Мачве је вратила мир у кућу и дошла је у прави час. Играчи су најзаслужнији јер су изнели највећи терет. Није било нимало лако, али су они покзаали још једном како се бори за клуб. Остало је још два кола до краја регуларног дела. Урадили смо велики посао, али оно што је најбитније је да до краја регуларног дела, али и после у плеј-офу морамо да останемо у истом ритму, како би успели да стигнемо до жељеног циља, а сви добро знају шта је то – рекао је Бранко Жигић.

Одлични стручњак је рекао да треба да постоји и доза опреза пред овај дуел и изнео много похвала на рачун гостију.

– Лозница је променила тренера добила је позитивну енергију. Славила је први пут после десет месеци против Златибора. Сигурно је да ће им та победа дати ветар у леђа и наду да могу да остваре зацртани циљ. Велики је улог Лозница се бори за опстанак, док ми имамо друге амбиције и друге циљеве. Фаворити смо. Морамо да будемо стрпљиви, компактни и да покушамо да из квалитетне игре стигнемо до победе. Неће бити лако. Сигуран сам да ови момци могу то да ураде и верујем у њих, ко год буде истрчао на терен сутра. Дугујемо много навијачима који су нас и после пораза од Радничког из Сремске Митровице подржали и верујем да ће доћи у великом броју, да нам дају ветар у леђа па да на крају заједно славимо – рекао је Бранко Жигић.

Млади дефанзивац РФК Нови Сад Божидар Благојевић је велики оптимиста пред сутрашњи дуел.

– Очекује нас тешка утакмица, против Лознице која се буди. Један мотив више за нас је то што ћемо играти пред нашим навијачима. Оптимиста сам и мислим да ћемо остварити тријумф и освојити нова три бода – рекао је штопер Новог Сада.

Повратак Вујаклије

Бранко Жигић је рекао да је кадровска ситуација одлична, јер се после повреде у тим враћа Срђан Вујаклија.

– Оно што ми је најбитније је да ћу моћи да рачунам на све играче који су играли у Шапцу. Враћа се прва виолина новосадске филхармоније. Мислим да ћемо с њим бити јачи у нападу и да ће се музика чути сутра после утакмице у свлачионици, као што је то био случај у Шапцу – додао је Жигић.

Утакмица 29. кола Прве лиге Србије између Новог Сада и Лознице на програму је сутра са почетком у 16 часова.