Војводина – Нови Пазар 2:0

Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине победили су на свом „Карађорђу“ екипу Новог Пазара резултатом 2:0 у 30. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Никола Чумић у 47. и Урош Николић у 52. минуту.

Војводина: Царевић, Јеличић, Витас, Љубисављевић, Лазаревић, Милосављевић (од 46. Топић), Буснић (од 46. Н. Николић), Малбашић (од 78. Барај), У. Николић (од 78. Богдановић), Чумић, Милошевић (од 69. Симић).

Нови Пазар: Славковић, Пешукић, Рубежић, Киковић, Курдић, Јоксимовић, Ергелаш (од 60. Станојловић), Мијић, Богдановски, Мајдевац (од 88. Фијуљанин), Радовац (од 60. Ђуричковић).

Нови Пазар је имао прву шансу на мечу, после пет минута након центаршута са стране Киковић је гађао главом у Царевића.

Воша је први пут припретила на истеку 10. минута, Чумић је проиграо Уроша Николића на десној страни, а овај са 15 метара гађао даљи угао, али је голман одбио у корнер.

Воша је наставила да напада и да игра на половини ривала, а нову шансу домаћи су имали у 20. минуту. Поново је главни актер био Николић, који је одлично гађао из слободног удараца са 25 метара, опет је Славковић одлично интервенисао.

Нови Пазар је чекао шансу из контри и у 29. минуту је из такве ситуације поново припретио Царевићу, Мајдевац је избегао офсајд позицију и искоса са десне стране изашао пред гол, али је погодио спољни део мреже.

До одласка на одмор, Воша је имала још две прилике, преко Витаса који је гађао главом, баш као и Малбашић после центаршута Уроша Николића, али је поново Славковић био на правом месту и у првом делу је имао чак шест успешних интервенција.

Тренер Воше Радослав Батак на полувремену је одлучио да освежи тим, ушли су Топић и Немања Николић уместо Буснића и Милосављевића и убрзо су домаћи постигли два гола.

У 47. минуту Чумић је прихватио лопту на левој страни, ослободио се чувара и унео у средину и потом са 25 метара погодио први угао за 1:0.

Пет минута касније, Урош Николић је постигао још један еврогол, све је урадио сам, вукао лопту двадесетак метара, наместио се и левом ногом са ивице шеснаестерца од стативе погодио за 2:0!

Воша је наставила да доминира и ствара шансе, а следећу је имао Малбашић у 57. минуту када је гађао искоса са леве стране, али је изблокиран. Након корнера, у истом нападу, после уигране акције, Урош Николић је сјајно пронашао Чумића, чији је ударац са гол линије избацио Пешукић.

Уследио је нешто мирнији период игре, Воша је контролисала игру и држала ривала подаље од опасне зоне, па није било много посла за Лазара Царевића.

На истеку 70. минута Лазаревић је опробао ударац са дистанце, Славковић је овај пут добро интервенисао, баш као и Царевић на другој страни после покушаја Мајдевца у 75. минуту.

Исти играч покушао је још једном, у 87. минуту је са 15 метара шутирао преко пречке. У последњим тренуцима меча Чумић је имао још једну шансу, после паса Симића гађао је даљи угао, лопта је прошла поред стативе.

Воша је регуларан део сезоне завршила са 54 бода и у плеј-оф улази као петопласирана екипа на табели и до краја дана биће познат комплетан распоред утакмица.

Поделите са другима!

Go to Top