Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА: ВОЈВОДИНА – НОВИ ПАЗАР 2:0

Тренер Војводине Радослав Батак задовољан је након победе своје екипе над Новим Пазаром.

Фудбалери „старе даме“ победили су данас екипу Новог Пазара резултатом 2:0 и тако су победом завршили регуларни део сезоне.

– Знали смо да нас чека захтевна утакмица. Ушли смо мало нејасно уз неке промене у тиму, које сам најавио пре меча због суспензија и повреда, јер су и Топић и Витас морали да играју под инјекцијама. У другом полувремену заиграли смо офанзивније и то је уродило плодом. На крају смо заслужено победили. Окрећемо се следећој утакмици против истог овог ривала, што ће бити мало неуобичајено, јер није лако играти против истог противника у тако кратком размаку. Припремићемо се што боље и покушати да победимо Нови Пазар два пута узастопно. Настављамо да радимо, никоме није лако, али ми знамо наш циљ, а то је Европа и да Војводина буде што боље рангирана – рекао је Батак.

Он је образложио због чега је Војводина заиграла боље после паузе на полувремену.

– У другом полувремену били смо офанзивнији, убацили смо уместо везног играча још једног нападача и то нам се исплатило. Знали смо зато да морамо да будемо још бољи у фази дефанзиве, односно када изгубимо лопту, јер смо у сваком нападу нападали са петорицом играча и понекад и са Лазаревићем као шестим – истакао је Батак.

Војводина је данас уписала рекордни 17. меч без пораза, али Батак размишља само о наредним успесима и резултатима.

– Ту је био и колега Раставац пре мене, то је добро за Војводину, међутим, ми се нећемо обазирати на те рекорде, хоћемо само да ређамо позитивне резултате и да наставимо да побеђујемо – рекао је Батак.

Уследило је питање на минутажу Вељка Симића, који је поново ушао са клупе.

– Ја сам рекао од првог дана да нема најбољих, већ двадесет и нешто играча. Осим голмана, сви остали су се ротирали, јер имате успоне и падове форме, утакмице на четири дана, повреде. Вељко је био болестан, претходно је био Николић, Топића боли колено већ месец дана, Зукић је добио ударац у лист, Бјековић је и даље повређен. Зато сваком играчу морамо да се посветимо и да идемо сви заједно од утакмице до утакмице – каже Батак.

Тренер Воше је своје играче критиковао након опуштања у финишу на свом дебију у Нишу, али каже да данас шансе Новог Пазара нису биле плод опуштања.

– Није био исти случај опуштања као у Нишу, већ су овоме данас допринеле неке одлуке. Сваки тренер жели да његова екипа постигне што више голова и да не прими ниједан, али то некада није могуће. Данас је било важно да физички нисмо падали, да није било ни пада концентрације и да сам на крају морао да будем задовољан. Морамо бити дисциплиновани увек до самог краја, јер један гол може да промени све – закључио је Батак.

Воша ће на старту плеј-офа играти такође против Новог Пазара на „Карађорђу“.