Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

У 29. колу Прве лиге Србије Нови Сад поражен је од екипе Лознице резултатом 0:2 (0:0).

САСТАВИ:

РФК НОВИ САД: Елесин, Цуцин, Радивојевић, Реган (од 63. Сердар), Младеновић (од 72. Вујаклија), Милосављев (од 81. Камара), Леандро, М. Балабановић, Живковић (од 63. Влалукин), Благојевић, Јокић (72. Даничић).

ЛОЗНИЦА: Вукашиновић, Поповић, Јевремовић (од 78. Сантрач), Мартинкевич, Дамњановић (од 90. Радмановац), Дабић, Абубакар (од 89. Ивановић), Вићентијевић (од 90. Стојановић), Пантић (од 46. Комарчевић), Маринковић, Петровић.

Стрелци: Комарчевић у 55. и Вићентијевић у 73. минуту за Лозницу.

Александар Јањић је надмудрио колегу Бранка Жигића, што се могло видети на самом старту утакмице. Лозница која је дошла само једним циљем, а то је освајање три важна бода у борби за опстанак је кренула офанзивно. Гости су играли висок пресинг, на шта канаринци нису имали одговор. У првих 20. минута играло се на средини терена и чинило се као и да и једни и други чекају грешку противника. У првом полувремену су ималил само по један ударац у оквир гола, што је свакако мало, поготово за домаћина. До краја првог полувремена није било промене резултата, а голмани нису имали ни толико посла.

Од почетка другог полувремена, Лозница је изгледала много другачије. Видело се да гости желе да стигну до тријумфа, док домаћини нису били конкретни. Већ у 54. минуту Лозница је стигла до вођства. Комчаревић који је на полувремену ушао уместо Пантића се уписао у стрелце. Везни играч Лознице дугом лоптом у дубину проналази Комарчевића који након грешке голмана Елесина постиже гол за 0:1. Чинило се да ће овај гол пробудити успаване Канаринце, али се то није десило. Били су изабраници Бранка Жигића безидејни, играли су без воље, тако да су само једном запретили у другом полувремену преко Јокића. У 73. минуту Вићентијевић, најбољи играч овог меча је још једном показао да се налази у одличној форми. Направио је два три одлична потеза, а онда шутирао, а голману Владану Елесини није остало ништа друго него да извади лопту из мреже. После овог су се мало и пробудили играчи РФК Нови сад, али нису успели да се врате у меч тако да бодови иду заслужено у Лозницу.