Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

У последње две утакмице Нови Сад остварио је победу против Мачве у гостима и претрпео пораз на домаћем терену од Лознице. Сутра на Бањици наше момке чека трећа утакмица за само седам дана која ће уједно одлучити са којег места ће екипа РФК-а започети своје мечеве у плеј-оф фази такмичења.

Испред нас је још једна утакмица, трећа у последњих седам дана, поново гостовање. Након Шапца гостујемо и екипи Рада и још једној екипи која се бори за опстанак. Скоро свака утакмица треба некоме или у борби за опстанак, или за улазак у плеј-оф, или да хвата неки прикључак. Свака је тешка и свака носи додатно оптерећење из кола у коло. Сматрам да је стварно енергетски јако тешко издржати све ове напоре и на томе честитам играчима, шта су издржали у претходних месец и по дана, ово је једанаеста утакмица од почетка пролећног дела. Сигурно да смо у Шапцу одиграли утакмицу која је модел како треба да играмо на страни, како смо деловали и тактички и физички и надам се да то можемо поновити. Опет после оваквог, могу слободно да кажем, разочаравајућег пораза од Лознице код куће, једноставно првенство иде даље и немамо времена да се окрећемо и да гледамо у назад, него само у напред и да се што боље спремимо за екипу Рада која има добар индивидуални квалитет и даље види своју шансу да може да остане у лиги. Надам се да ћемо са добром енергијом, добром жељом успети да дођемо до позитивног резултата – рекао је помоћни тренер Новог Сада Саво Ковачевић.

Бивши играч Рада, а садашњи леви бек РФК-а Милош Радивојевић сматра да упркос лошем резултату на домаћем терену, Нови Сад и даље може регуларни део сезоне да заврши на жељеној позицији број четири, те да своју шансу и бодове РФК мора да тражи сутра на Бањици.

– Рад је мој бивши клуб и јако ми је криво што су у таквој ситуацији, што се боре за опстанак. На нама је да исправимо резултат код куће што смо прошло коло забележили. Донели смо три бода из Шапца, онда смо код куће изгубили од Лознице где смо некако сви очекивали да наставимо серију победа и да се приближимо четвртом месту. Међутим, десило се да смо изгубили и сада морамо опет на страни да тражимо своју шансу и бодове – рекао је Радивојевић.