Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови Сад је ремизирао у последњем колу регуларног дела на гостовању против Рада на Бањици резултатом 0:0.

САСТАВИ:

РАД: Новић, Ракић, Абрего, Михајловић, Ратковић (од 59. В. Јовановић), Живојиновић, Младеновић, Арсић, Ђ. Јовановић, Крепалди (одв 88. Јоковић), Зоњић (од 46. Виводић, од 67. Стојковић).

РФК НОВИ САД: Елесин, Цуцин (од 46. Радивојевић), В. Балабановић, Реган, Милосављев (од 57. Влалукин), Леандро, Сердар (од 77. М. Балабановић), Живковић (од 76. Младеновић), Благојевић, Јокић (од 88. Даничић), Хрубик.

Поново канаринци нису инали среће, јер су били много бољи противник и имали више шанси за постизање гола. Овим ремијем екипа са Детелинаре је заузела шесту позицију и у плеј-оф улази само са једним циљем, а то је да се избори пласман у бараж.

Могли су изабраници Бранка Жигића већ у 4. Минуту да стигну до гола. Кренули су од самог старта офанзивно. После дуге лопте коју је послао Леандро, лопта је дошла до Милосављева, који је покушао да је убаци у шеснаестерац, али је један од играча домаћина играо руком, а судији Јањушу није преостало ништа друго него да покаже на белу тачку. Лопту у руке је узео Војислав Балабановић, док је на голу стајао његов дојучерашњи саиграч Филип Новић. Голман Рада је прочитао ударац и ухватио живу лопту. Нису се ту заустављали канариници нападали су у желели су да стигну што пре до вођства. По прилику су пропустили Милосављев и Балабановић, а најбољу је 37. Минуту имао Кристијан Живковић, који је натрчао на лопту коју је поново послао сјајни Владан Милосављев, али је лопта отишла преко гола. Рад коме је овај меч био бити или не у борби за опстанак у Првој лиги је кренуо офанзивније у други део меча. Желели су популарни грађевинари да стигну до гола. Канаринци су се повукли и чекали своју шансу из контранапада. Виктор Живојиновић је једном запретио са дистанце, а потом је и Михајловић главом после корнера шутирсао директно у Елесина. Најбољу прилику за домаћина пропустио је Крепалди, када је шутирао главом са пет метара поред гола. Млади Душан Влалукин је могао да буде херој овог меча. Маестрални Милан Јокић му је дао лопту у празно, он је изашао један на један са Новићем, који је успео да врховима прстију лопту избаци у корнер.