Време читања: 2 минута

САОПШТЕЊЕ ИЗ ЦЕМЕНТА (БЕОЧИН) ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ФРУШКОГОРЦА – 1:0

Цемент се није оглашавао од срамног испадања из Војвођанске лиге “Југ”, где је целокупна јавност била у прилици да прати начин на који су клубови испадали, било је свега само не спортског и поштеног надметања.

Победили су људи с друге стране закона и из клубова који су продали образ и укаљали име клуба за мале паре. О лицитацији ко ће у виши ранг сувишно је причати.

У првом делу првенства било је много чудних одлука судија, али надали смо се да ће у другом бити поштеније и да ће се младе судије опустити. У Каменици се, међутим, показало да дефинитивно од тога нема ништа, јер нам је судија Ћурчић од првог минута дао до знања да ћемо бити у подређеном положају. Циљано је делио картоне нашим играчима и за безазлене стартове, а домаћину допустио грубу игру без последица, као што им је допустио да суде уместо њега. Директно је утицао на резултат, није свирао чист фаул за нас, а одмах после тога досудио непостојећи за домаћина, из којег је постигнут победоносни гол. Имамо видео снимке који то све потврђују.

Ово саопштење се не односи на Фрушкогорац, пријатељски смо дочекани и испраћени, грубу игру и погибљене стартове омогућиле су судије.

Више пута разговарали смо са председником ФСГ Новог Сада Кострешевићем и указивали на нерегуларности. Оглушио се на све наше вапаје и зато сматрамо да је директан кривац са комесаром Аџићем. Ако већ не може да уведе ред и смени комесара, треба да поднесе оставку, јер смо већ годинама савез са најмање утицаја у ФСВ, иако смо највећи градски савез у Србији.

На утакмици са ТСК-ом судија Николаш којег нам је Аџић трећи пут узастопно послао на све начине покушавао је да помогне гостима, продужио је угакмицу до мрака али смо издржали.

Преко друштвених мрежа били смо сведоци чудних пенала у Темерину и Буковцу у 95. минуту, у Бегечу против ТСК-а драстично је оштећен домаћин, у Петроварадину нама није признат гол иако је лопта прешла пола метра линију…

У свему томе нам није јасан Мајо Вујовић, председник Судијске организације, здушно се борио да се судијама дигну таксе, а не обраћа пажњу како се са њима манипулише.

Борићемо се спортски, али надамо се да ће ово саопштење допрети до оних још мало спортских радника и да ћемо клуб и савез вратити где им је и место.