Време читања: 2 минута

ПРЕД ДУЕЛ СА ТЕКСТИЛЦЕМ, БОРАЦ САВЛАДАО НАФТАШЕ – 3:1

Фудбалери Борца из Шајкаша редом преслишавају ривале, после стартног ремија са Тисом, заређали су шест победа и уз раме су водећем Текстилцу. Дерби је на програму за викенд, а тим Небојше Филиповића, на врхунцу форме, спреман је да се одупре водећем тиму првенства.

Зимус, опрему Борца задужио је Владимир Парошки (2003) и већ у уводним припремним мечевима показао да ће бити од користи у лигашким двобојима.

– Презадовољан сам у Шајкашу, кроз контролне утакмице изборио сам се за стартера. Староседеоци су ме сјајно прихватили, као да сам од почетка са екипом. Атмосфера је одлична, све је на завидном нивоу – задовољан је Парошки у новом окружењу.

У седам мечева виђали смо га на неколико позиција, све чешће делује уз аут линију, а шеф Филиповић подредио му је улогу универзалца.

– Не смета ми што немам устаљено место, могу да одговорим на више позиција и драго ми је да сам стекао поверење тренера. На мени је да вредно радим и испуњавам његове захтеве зарад што бољих резултата – рекао је бонус у редовима Шајкашана.

Са омладинцима Партизана

Иако се то не осети на утакмицама, минути у “Војводини” су му први у сениорској конкуренцији и како каже лигу чини доста квалитетних екипа.

– Српска лига је доста јака, наступају играчи који су доказани у Првој и Супер лиги, чак и у иностранству што мени као младом играчу много значи, пре свега због стицања искуства.

У суботу од 16.30 часова копља ће укрстити две најбоље екипе, домаћи Оџачани, са утакмицом мање, као лидери (48) и црвено-црни из Шајкаша (43).

– Пред нама је прави дерби. Текстилац, као и ми, игра све боље и заслужено су на првом месту. Идемо на победу, желимо да продужимо низ без обзира ко је са друге стране – истакао је Парошки.


ФОТО: Владимир Парошки/приватна архива