Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА 

Тренер Војводине Радослав Батак истакао је да је утакмица са Новим Пазаром прва у низу најбитнијих до краја сезоне.

На старту плеј-офа Моцарт Бет Супер лиге Србије, фудбалери „старе даме“ дочекују Нови Пазар и желе да упишу нову победу.

– Нови Пазар је наш познат противник, ја често кажем да је свака утакмица најважнија, па је тако и ова. Играчи и ми сви заједно у клубу смо заслужни смо што смо овде, јер то значи да смо имали добар период и добар низ. До краја ће бити тешко, али ми све то добро подносимо. У суботу нас чека нови стари противник, али неће бити ништа исто. Морамо да уђемо мирне главе, да заборавимо шта је било у прошлој утакмици. Желимо да будемо спремни и да будемо мотивисани да после дужег времена вежемо две победе. Очекујем да овај пут у првом полувремену будемо опасни по гол – рекао је Батак.

Иако и у Новом Пазар прижељкују потенцијални пласман у Европу, Батак гледа само свој тим и истиче да је притисак у Војводини у складу са величином клуба.

– Ја бих гледао нас као првог дана, као неко ко је поникао у клубу са традицијом и две шампионске титуле у старој Југославији и још неколико пута био у конкуренцији да освоји титулу поред тимова као што су Црвена звезда, Партизан, Динамо и Хајдук. Војводина као клуб заслужује победнички менталитет и то је оно што доноси и притисак игре за овај клуб. И навијачи и сви у клубу треба да се подсете колико је Војводина велика – нагласио је Батак.

Он је рекао да није искључено да и на овом мечу заигра са двојицом нападача, што је тактика која је донела тријумф у прошлом дуелу са Пазарцима.

– Данас имамо још један тренинг, све је у оптицају, анализирали смо и једну и другу опцију. Играчи знају шта треба да радимо када имамо лопту, када је изгубимо, али много тога ће зависити и од форме играча и развоја ситуације на терену и у складу са резултатом – истакао је Батак.

Шеф стручног штаба Војводине додао је да су мање повреде и болови у мишићу нормална појава у финишу сезоне, али да га радује да су сви изузев Бјековића, спремни за сутрашњи меч.

– У финишу сезоне су нормални ти болови, како их доктори називају – микро трауме, али када дођу утакмице, тај бол после загревање нестаје и играчи су спремни да пруже максимум. Сви су спремни осим Бјековића који и даље има повређено стопало. Кабић је одрадио скоро све тренинге, осим једног кондиционог и спреман је 90%. Сви играчи су спремни и мотивисани и свесни су да ниједног тренутка можемо да се опустимо и предахнемо. Припремали смо се максимално, као и до сада и надам се да ће то бити довољно за нову победу – рекао је Батак.

Улазнице за ову утакмицу ће се продавати по ценама од 400 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север). Улазнице за запад ће се продавати на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток продавати на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север продавати у шопу навијача Војводине на западној трибини „Карађорђа“. Благајне ће бити отворене на дан меча, сат времена пре почетка утакмице.

Улаз на исток биће бесплатан за све који дођу у обележју ФК Војводина (дрес, мајица, шал итд).

Утакмица Војводина – Нови Пазар на програму је у суботу у 16 часова.