Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови Сад је стартовао поразом у плеј офу и то на гостовању против Јединства на Убу, 3:0 (1:0).

САСТАВИ:

ЈЕДИНСТВО: Јовановић, Додеровић, Рајовић, Марковић, Андрић, Денић, Милићевић, Адамовић (од 71. Ризнић), Миладиновић (од 71. Стеванчевић), Кваку (од 79. Аврић), Зубаиру(од 59. Милановић)

РФК НС: Елесин, Цуцин, Радивојевић, Вујаклија, Милосављев (од 61. Влалукин), Леандро, Сердар (од 71. Реган), Балабановић (од 83. Даничић), Живковић (од 83. Милисављевић), Благојевић, Јокић (од 71. Младеновић)

Стрелци: Зубаиру у 21, Адамовић у 65. и Кваку у 68. минуту.

Канаринци игром нису заслужили овако висок пораз, јер су током већег дела утакмице били много бољи противник. Јединство је искористило своје прилике, док екипа са Детелинаре по ко зна који пут није била ефикасна.

РФК Нови Сад је већ у петом минуту успео да постигне гол, али је он поништен збго офсјада у коме се није нашао стрелац Вујаклија већ асистент Лука Цуцин. Само пет минута касније могли су канаринци до гола. Кристијан Живковић је добро прошао по страни и са неких 16 метара искоса шутирао, али је његов ударац завршио на пречки. Буђење домаћина је уследило врло брзо. Додеровић је центрирао, а лоше је реаговао Леандро кога је лопта прелетела, на другој стативи се најбоље снашао Зубаиру који је без великих проблема савладао голмана Елесина. После тога су уследила два одлична ударца главом Каракирија Квакуа али је Владан Елесин био на висини задатка.

У 52. минуту Милосављев је из слободног ударца ставио на муке голмана домаћих Јовановића. Као да је то поново био знак да се домаћин пробуди. После добрих покушаја Милићевића и Адамовића, уследила је најлепша акција на мечу Кваку, Милановић и луцидни Миладиновић омогућили су Адамовићу да обиђе голмана Елесина и погоди небрањену мрежу. Само који минут касније, Андрић је био највиши после корнера, а Кваку најспретнији за убедљив тријумф домаћих.

Могли су пулени Бранка Жигића до почасног гола у финишу, али покушаји Даничића и Вујаклије нису завршили у мрежи Убљана.